https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle MUST DO: tijdens de Belgian Festivals Run loop je virtueel langs onze...

MUST DO: tijdens de Belgian Festivals Run loop je virtueel langs onze festivalweides

Van 17 tot en met 20 juni spurt je dankzij vette playlists en toffe anekdotes langs Rock Werchter, Couleur Café, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop.

Belgian-Festivals-Run
© Mikky Koopac via Pexels

De zomer staat voor de deur, en het is er dit jaar weer eentje mét festivals. Thank god! Om je al helemaal voor te bereiden op die festivalzomer, kan je binnenkort deelnemen aan de Belgian Festivals Run, een loopevenement dat je virtueel meeneemt langs onze festivalweides én waarmee je de livemuzieksector steunt.

Dat de evenementensector weer langzaam op gang komt, betekent jammer genoeg niet dat het de financiële kater die de coronacrisis veroorzaakte al te boven is gekomen. Integendeel: de livemuzieksector kan nog steeds heel wat steun gebruiken, en die steun kan ook jij geven door deel te nemen aan de Belgian Festivals Run. Die brengt je virtueel langs onze populairste festivals: Rock Werchter, Couleur Café, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop. Jij loopt (of wandelt) vijf of tien kilometer, Stijn Van de Voorde en vette playlists doen de rest.

Toepasselijke playlists

Terwijl jij loopt, duikt de StuBru-presentator de festivalgeschiedenis in en vertelt hij de leukste anekdotes en zotste verhalen over de vijf festivals. Die festivals zorgen tijdens het lopen op hun beurt ook voor een streepje muziek, want ze stelden zelf elk een toepasselijke playlist samen met deuntjes die op hun affiche thuishoren. Waar je loopt, kies je volledig zelf: gewoon in je eigen regio, op reis of misschien zelfs in de buurt van een van de festivalweides. En of je er nu voor kiest om vijf of tien kilometer te lopen, bij je inschrijving mag je laten weten welke playlist jij, naast Stijn, het liefst wil horen tijdens jouw run. Extra leuk: om deel te nemen moet je eerst de applicatie MyTrace downloaden. Daarin kan je vrienden of familie voor jou laten supporteren en ook anderen aanmoedigen.

Deelnemen aan de Belgian Festivals Run kan van 17 tot en met 20 juni en kost € 15. Dat bedrag gaat integraal naar LIVE2020, het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector. Starten kan elk halfuur tussen 8u en 22u. Je bepaalt zelf bij welke wave je je wil aansluiten. Heb je je ingeschreven en een playlist gekozen, dan ontvang je een link die je naar een MyTrace-pagina brengt. Eens je daar je gegevens ingevuld hebt, kan je vertrekken. Je inschrijven kan op www.belgianfestivalsrun.be. Daar vind je ook alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen.

Lees ook: