Home Lifestyle Mattel lanceert Barbie in een rolstoel en met een beenprothese

Mattel lanceert Barbie in een rolstoel en met een beenprothese

De speelgoedproducent wil zo een veel realistischer beeld scheppen van onze huidige, diverse maatschappij.

© Instagram @barbie

Barbie is de laatste jaren een meer realistische weergave van de vrouw. Daarom lanceert Mattel nu ook poppen met een beenprothese en in een rolstoel.

Speelgoedproducent Mattel bracht in 2016 de ‘Fashionistas’-lijn op de markt. Deze Barbies sloten veel beter aan bij de vrouwen die we dagelijks zien in het straatbeeld. Ze stapten daarmee weg van het onrealistische schoonheidsideaal van hun eerste poppen: een wespentaille, smalle heupen, superlang haar en stelten van benen. De ‘curvy’, ‘tall’ en ‘petite’ Barbie waren geboren. De speelgoedpoppen kregen ook zeven verschillende huidtinten en verscheidene haarstijlen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De diversiteit van deze nieuwe Barbies werd wereldwijd met veel enthousiasme onthaald en daarom besloot Mattel nu twee nieuwe poppen aan hun gamma toe te voegen: een Barbie in een rolstoel en een Barbie met een beenprothese. ‘Onze Barbie-lijn bevat poppen met lichamelijke handicaps‘, aldus Kim Culmone, onderdirecteur van Mattel. ‘We hopen zo een betere weerspiegeling van de huidige maatschappij te bieden aan alle kinderen.’

Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Ook de fans zijn enorm enthousiast. ‘Ik zit in een rolstoel en ik wou dat dit soort poppen er waren toen ik jong was’, schrijft iemand als reactie op Instagram. ‘Het is fantastisch dat we onze kinderen al op jonge leeftijd leren dat het oké is om anders te zijn.’ Een andere vrouw schrijft: ‘Deze poppen zijn een inspiratie voor iedereen!’

Lees ook: