Home Lifestyle Dieren Geen succes op Tinder? Met deze app kan je matchen met honden

Geen succes op Tinder? Met deze app kan je matchen met honden

Wil je een viervoeter adopteren? Dit is jouw kans!

© Nick Mundackal via Unsplash
© Nick Mundackal via Unsplash

Loop je al geruime tijd met het idee rond een hond in huis te nemen en wil je er graag eentje redden uit een asiel? Dan is dit Litouwse initiatief helemaal iets voor jou! Op de app GetPet kan je Tindergewijs kennis maken met honden uit verschillende dierenasielen die een nieuwe thuis zoeken. Een kijkje nemen kan nooit kwaad.

De app GetPet heeft iets weg van Tinder. Je botst er namelijk op verschillende honden die je telkens naar links of rechts kan swipen. Links: geen interesse, rechts: jij lijkt me wel wat, net zoals bij de datingapp. Met GetPet willen de ontwikkelaars asielhonden makkelijker aan een nieuw baasje helpen.

Stel dat die bruine labrador jouw aandacht trekt, dan kan je onder zijn foto meer informatie vinden. Swipe je naar rechts? Dat betekent dat je interesse toont in het diertje en dat je openstaat voor een eerste kennismaking in het dierenasiel waar het beestje verblijft. Daar kan je meer informatie krijgen en vragen of je eens met ‘m mag wandelen.

Succesformule?

Een arme straathond die tijdens een workshop door het raam naar binnen gluurde, bracht de Litouwse Vaidas Gecevicius en de andere ontwikkelaars op dit aparte idee. En met succes! Sinds de lancering van de app afgelopen maand komen er dagelijks nog honderden nieuwe gebruikers bij. Voor de kritische zielen onder jullie die zich afvragen of het initiatief daadwerkelijk werkt, is er goed nieuws. Dankzij GetPet hebben enkele honden effectief een nieuwe thuis gevonden.

Ilona Reklaityte, de uitbaatster van een asiel in Vilnius, lijkt alvast enthousiast over de komst van de app GetPet. ‘Er zitten nu ongeveer 140 honden in dit asiel. We kennen periodes waarin een à twee honden per dag een nieuwe thuis krijgen, maar nu komen er meer telefoontjes en bezoekjes van geïnteresseerden.’

Voorlopig concentreert GetPet zich enkel op honden, maar de cat ladies hoeven niet te treuren. De kans bestaat dat er weldra ook katten en andere dieren op komen. Jammer genoeg is de app momenteel enkel in Litouwen verkrijgbaar. Wij zullen dus nog een tijdje moeten wachten…

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.