Home Lifestyle Amy Winehouse wordt herdacht met een tentoonstelling in Brussel

Amy Winehouse wordt herdacht met een tentoonstelling in Brussel

Met wie wil jij een bezoekje brengen?

De tentoonstelling ‘Amy Winehouse, een familieportret’ zal lopen van 10 mei tot 16 september 2018 en herdenkt het tragische leven van de zangeres.

Na Londen, San Francisco, Amsterdam en Melbourne, komt ‘Amy Winehouse, een familieportret’ tijdelijk naar ons land. Vanaf 10 mei kun je de tentoonstelling  bezichtigen in het Joods Museum van België in Brussel.

Amy Winehouse, bekend van wereldhits als ‘Back to Black‘ en ‘Valerie‘, overleed op 23 juli 2011 door alcoholvergiftiging. Hoewel ze nog maar 27 was toen ze stierf, had Winehouse een hectisch leven geleid dat tragisch eindigde. Ze werd onsterfelijk door haar muzikaal talent, maar de laatste jaren van haar leven trokken vooral haar druggebruik en turbulente relatie met Blake Fielder-Civil veel media-aandacht.

In samenwerking met haar broer Alex en schoonzus Riva geeft de tentoonstelling een blik in het leven van de iconische zangeres. Met enkele persoonlijke voorwerpen, onuitgegeven geschriften en familiefoto’s maak je kennis met Amy Winehouse en haar passie voor muziek, mode, tatoeages, maar ook haar gehechtheid aan Londen, haar familie en haar joodse roots.

Alle info vind je op de website van het Joods Museum van België.

Lees ook: