Home Lifestyle Food VEGAN HEAVEN: in Amsterdam opende het eerste plantaardige sushirestaurant zijn deuren

VEGAN HEAVEN: in Amsterdam opende het eerste plantaardige sushirestaurant zijn deuren

Je vindt er niet enkel rolletjes met avocado en komkommer, maar ook met bijvoorbeeld vegan truffelkaassaus. 🤤

vegan sushi
© frank zhang & niclas illg via unsplash

Ben jij vegan voor de dieren en mis je soms het eten van sushi? Goed nieuws, want in Amsterdam is er een restaurant waar op het menu enkel overheerlijke Japanse rijstrolletjes staan die helemaal plantaardig zijn!

Net zoals er een plantaardig alternatief voor vlees en kaas bestaat, kan ook sushi vervangen worden. De vegan Japanse rolletjes met rijst vind je vaak terug op de menukaart van de sushirestaurants, maar in beperkte mate. Heb je zin in de rijstrolletjes en wil je zeker zijn dat je er evenveel van zal genieten als vroeger? Trommel dan je vriendinnen, mama of lief bij elkaar en trek er een dagje of weekend tussenuit naar onze noorderburen. Daar opende begin deze maand het eerste vegan sushirestaurant van Amsterdam.

Culinaire brein

Plant Based Sushi is de naam van de nieuwe hotspot en het creatieve brein erachter is Claudia Deken samen met haar chef-kok Jessica. Ze hadden al een pop-up vorig jaar, maar wegens succes openden ze nu een permanente stek. Ze vervangen de rauwe vis zoals tonijn, zalm en scampi’s in het gerecht door gekarameliseerde ui, tempeh, avocado, spinazie, komkommer en vegan truffelkaassaus. Jup, het water loopt ons al in de mond!

De kleurrijke rolletjes zien er alleszins fantastisch uit en het kan haast niet anders dan dat ze ook zo smaken. Deze nieuwe vegan heaven ligt in het OKO – Cultural melting point in Admiraal de Ruijterweg 331 in de Nederlandse hoofdstad. De zaak is elke dag, behalve op dinsdag, open van 17u tot in de late uurtjes. Smakelijk!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.