Home Lifestyle Amerikaans muziekfestival Coachella ligt onder vuur

Amerikaans muziekfestival Coachella ligt onder vuur

Exclusiviteit kent een prijs, zo blijkt.

Foto: Instagram @Coachella

Coachella staat ongetwijfeld bovenaan ons verlanglijstje als het op festivals aankomt. Niet alleen voor de geweldige line-up (Beyoncé!), ook om enkele sterren op de wei te spotten. Maar dit jaar komt het festival hevig onder vuur te liggen.

Coachella is een van de bekendste muziekfestivals ter wereld. Het festival slaagde erin door de jaren heen een feilloze reputatie op te bouwen. Elk jaar brengen ze een exclusieve line-up om u tegen te zeggen. Maar net daar wringt nu het schoentje.

Concertverbod

Omdat Coachella de beste en de exclusiefste wil zijn, leggen ze de artiesten die optreden op het festival een concertverbod op. Concreet wil dat zeggen dat de artiesten vijf maanden lang geen concerten mogen geven in een straal van 2000 kilometer.

Dat is dik tegen de zin van Soul’d out, een ander festival in Amerika. Zij sleepten Goldenvoice, organisator van Coachella, voor de rechter. Soul’d out wilde artiesten SZA en Tank & The Bangas boeken, maar dat mocht niet van hun management. Beide artiesten sloten namelijk een exclusiviteitscontract met Goldenvoice. Daardoor mochten ze van december 2017 tot mei 2018 geen andere optredens doen binnen een straal van 2000 km.

Illegaal monopolie

Soul’d out beschuldigt Goldenvoice ervan ‘een illegaal monopolie voor zichzelf’ te creëren. Want Goldenvoice organiseert ook kleinere festivals in de regio, waar de artiesten dan wél mogen optreden. Coachella is niet van plan zich te laten doen en verzet zich hevig tegen de aanklacht. Aan de Amerikaanse pers liet de organisatie weten dat zo’n clausule gebruikelijk is in de concertwereld. ‘Organisatoren nemen grote risico’s en investeren hevig. Exclusiviteit is dan cruciaal om ons festival te kunnen organiseren’, klinkt het.

Net zoals Tomorrowland duurt Coachella twee weekends; van 13 april tot 15 april en van 20 april tot 22 april. Helaas ben je wel te laat om tickets te boeken; het festival was namelijk in 20 minuten uitverkocht. Wil je toch een beetje meegenieten van de magie van Coachella? Dat kan, want je kan onder andere het optreden van Beyoncé (dat heel spectaculair belooft te worden) livestreamen op YouTube.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.