Home Lifestyle 11 dingen die je herkent als je alleen aan het renoveren slaat

11 dingen die je herkent als je alleen aan het renoveren slaat

Renoveren, renoveren, wie z'n best doet zal het - met heel veel vallen en opstaan - leren!

renoveren
© Getty

Sommige vrouwen zijn echte handige Henrietta’s, maar velen onder ons laten het bricoleren liever over aan de mannen. Die verdomde genderrollen, weet je wel. Als je als independent woman zonder kluservaring toch besluit om uit dat rollenpatroon te stappen en je by your single self aan een renovatieproject(je) te wagen, gaat dat niet zonder slag of stoot. En al helemaal niet zonder gênante momenten.

1. Je negeert de twijfelachtige blikken van vrienden en de verontruste gezichten van je ouders wanneer je aankondigt dat je wilt renoveren.

You can do it, of zij het nu geloven of niet.

2. Al speelt er heel wat onzekerheid in je hoofd.

Kan je dit écht alleen? Ga je hier geen spijt van krijgen? En vooral: ben je niet te onhandig?

3. Je googelt of er een cursus klussen bestaat die je nog snel kan volgen.

Het is het begin van een mooie vertrouwensrelatie tussen jou en de zoekmachine. Aan Google zal je maandenlang alle renovatievragen stellen waarvan je vreest dat ze te dom zijn om luidop uit te spreken.

4. Je voelt je als een vis uit het water wanneer je voor het eerst alleen een doe-het-zelfzaak binnenstapt.

Je probeert te doen alsof je vaste klant bent, maar weet heel goed dat je door de mand valt.

5. De mannen in de zaak bekijken je alsof je je van winkel vergist hebt.

Zeker als je in plaats van een vuile overall een mooi jurkje hebt aangetrokken.

6. Je leert snel en verschijnt enkel nog in de winkel in vuile werkkleren en liefst met vuile handen.

Je nagels hebben er nog nooit zo slecht uit gezien, maar op een manier doet dat je verbonden voelen met de andere bricoleurs.

7. Als je de vreemd kijkende mannen in de doe-het-zelfzaak om hulp vraagt, staan ze te springen om je met raad en daad bij te staan.

Wie heeft Dobbit TV nodig als je vriendelijke medeklussers hebt?

8. Op die momenten maak je gretig misbruik van het cliché van de jonge, onbeholpen vrouw. De feminist in jou schaamt zich dood.

Je legt haar snel het zwijgen op met het argument dat je als vrouw alleen aan het renoveren bent en het niet veel feministischer wordt dan dat.

9. Google en de hulpvaardige mannen in de doe-het-zelfzaak hebben je helaas niet kunnen redden van minstens één – maar waarschijnlijk meer – domme stoten.

Tec7 proberen spuiten zonder pistool? Check! Een deur die je wilt schilderen volledig losvijzen, inclusief scharnieren, in plaats van ze uit de scharnieren te heffen? Check! En met je voet in de verfpot gaan staan? Driedubbel check.

10. Bij mental breakdown nr. 34 vraag je je af of je die verontruste blikken van je ouders niet serieus had moeten nemen.

Zelfs ‘I Don’t Need a Man’ van Pussycat Dolls kan je moraal niet meer opkrikken.

11. Wanneer je project – nog 27 mental breakdowns later – eindelijk af is, ben je trotser dan je ooit in je leven bent geweest.

Je hebt misschien geen man aan je zijde nodig gehad, maar zonder je vrienden en familie was het je nooit gelukt. What a ride!

Lees ook: