Home Lifestyle Body AHA: zo krijg je elk probleembuikje strak

AHA: zo krijg je elk probleembuikje strak

De beste aanpak voor jouw specifieke situatie

Zelfs sportieve mensen kunnen een buikje hebben dat moeilijk weg te werken is. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen? Voor je sportoefeningen en dieetplannen begint op te zoeken, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor type buik je hebt.

Als je een strakke buik wil, is het belangrijk om eerst te bepalen wat de juiste aanpak is voor jouw persoonlijke situatie. Herken jij jezelf in een van de onderstaande beschrijvingen? Lees dan snel de tips die horen bij jouw specifieke probleem.

Opgeblazen buik

Is jouw buik altijd een beetje opgeblazen? Dan is stress door een druk schema vaak de boosdoener. Wanneer je weinig tijd hebt doorheen de dag, sla je soms maaltijden over of eet je ongezond. Bovendien maak je door stress meer cortisol aan, een stresshormoon dat de aanmaak van buikvet stimuleert.

Oplossing:

Probeer een regelmatig slaapritme te vinden om uitgerust aan je dag te beginnen. Wissel je kopje koffie nu en dan af met groene thee. Ook kamillethee is een aanrader omdat het kalmerend werkt. Bij het sporten is het belangrijk om tijdens je buikspieroefeningen goed te letten op je ademhaling.

Moederbuik

Moeders die weinig tijd hebben voor me-time raken minder snel hun zwangerschapskilo’s kwijt. Dat resulteert in wat we noemen een ‘mamabuikje’.

Oplossing:

Gezonde vetten uit vette vis en noten zijn aanraders om korte metten te maken met dat buikje. Omega 3-supplementen helpen om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Verder zijn avocado’s een heerlijke en gezonde aanvulling. Probeer deze tips te combineren met sportoefeningen en je zal sneller resultaten zien.

Zwembandje

Een zwembandje is misschien wel het populairste type onder de probleembuiken. De naam verwijst naar een grote vetrol die om je buik zit als een zwembandje. Mensen die niet genoeg bewegen en veel koolhydraten eten, hebben er last van. Als je een kantoorbaan hebt, maak je meer kans om een zwembandje te ontwikkelen.

Oplossing:

Meer bewegen is de boodschap! Vettig eten en suikerrijke snacks zijn hier de grootste boosdoener. Als je niet kan stoppen met snoepen, kan je het afbouwen en vervangen door gezonde tussendoortjes. Laat ook de alcohol even staan, want die gaat meteen naar je taille in de vorm van vet!

Lees ook: