Home Lifestyle Body Afvallen? Dan drink je best deze wijntjes

Afvallen? Dan drink je best deze wijntjes

Tips van een celebritydiëtiste

Afvallen met wijn

Wil je afvallen, maar ben je niet bereid om dat glaasje wijn aan de kant te schuiven? Geen nood. Af en toe een glaasje van het goddelijke drankje moet kunnen, al verschilt het aantal calorieën enorm per soort wijntje dat je neemt. Wij lijsten dat, uiteraard, maar al te graag voor jullie op.

Rode wijn

Fan van rode wijn? Dan kies je best voor merlot of pinot noir. Een rosé is ook een goed idee. Volgens Tanya Zuckerbrot, celebritydiëtiste en auteur van het boek ‘F-Factor Diet’, bevat een glaasje van deze wijn ongeveer 88 calorieën, 3 gram koolhydraten en 1 gram suiker. Vermijd marsala of sherry als je wil afvallen, deze bevatten al snel 164 calorieën, 14 gram koolhydraten en 8 gram suiker. Say whut?

Witte wijn

Liever een fris glaasje witte wijn? Dan zijn chardonnay, witte zindafel en sauvignon blanc de wijntjes die je meteen moet inslaan. Volgens Zuckerbrot bevatten ze allemaal minder dan 85 calorieën, met 2,5 gram koolhydraten en 1 gram suiker per glas. Zoete (dessert)wijnen zijn een absolute no-go. Vermijd dus riesling en moscato, want deze lopen al snel op tot 160 calorieën per glas, met 12 gram koolhydraten en 8 gram suiker.

Welk wijntje je ook kiest, als je wil afvallen is het belangrijk om steeds onder 150 ml per glas te blijven. Hoe verleidelijk het ook is om dat gigantische glas tot aan de rand te vullen – als je dan toch één glaasje mag -, probeer strikt te blijven. Plaats wijn in dezelfde categorie als andere guilty pleasures en kijk op het einde van de dag (of week) hoeveel ruimte er nog is voor dat welverdiende glaasje.

Bron: Delish

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.