Home Lifestyle 12 van de leukste activiteiten om te doen op valentijn

12 van de leukste activiteiten om te doen op valentijn

Met je lief of je single girlfriends, uiteraard.

Valentijn koppel
© Sorin Sîrbu via Unsplash

Mag het weleens wat anders zijn dan een romantisch diner bij kaarslicht of een boeketje bloemen en een doos pralines? Hier zijn 12 originele activiteiten die je met je lief kan doen op valentijn. Of met je single girlfriends, uiteraard.

1

Valentijn met valentijn

Verliefde stelletjes met een gouden hart moeten op 14 februari in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg zijn. Valentijn Dhaenens houdt er met zijn monoloog ‘Onbezongen’ een benefietvoorstelling ten voordele van de actiegroep Deux Euros Cinquante. Valentijn met Valentijn én daarbij je goede hart tonen: beter wordt het niet, toch?

De benefietvoorstelling van ‘Onbezongen’ speelt op 14 februari om 20u in de KVS. Een ticket kost € 25 (de opbrengst gaat integraal naar Deux Euros Cinquante).

2

Bubbels op de ‘Kus-tram’

Wie tijdens de valentijnsperiode aan de kust vertoeft, kan daar plaatsnemen op de ‘Kus-tram‘, een authentiek tramstel dat je tussen de drie kustgemeenten De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort rijdt met een glaasje bubbels in een uniek champagneglas dat je daarna gewoon mag meenemen als mooie herinnering.

De Kus-tram rijdt op 10, 14 en 17 februari van 11u tot 13u en van 14u tot 18u. Tickets kosten € 10 p.p.

3

Will You Be My Valentine?

Kan valentijn jou helemaal gestolen worden? ‘Will You Be My Valentine‘ is een Gentse party exclusief voor singles. Oké, je kan ook doen alsof natuurlijk, maar hou er dan wel rekening mee dat ook jij die avond flink versierd kan worden.

Zin om te dansen? ‘Will You Be My Valentine’ begint om 23u in Sioux in Gent. Je betaalt € 5 aan de inkom.

4

Valentijn onder water

Een originele valentijn? In Antwerpen organiseren ze ‘Valentijn onder water’. Aangepaste onderwaterverlichting, dromerige achtergrondmuziek, massages, hartjessnoepjes, pannenkoeken, bubbels. You name it, they’ve got it. Het beste nieuws? Voor een potje valentijnszwemmen betaal je gewoon de standaardprijs van de zwembaden. Voor de massage schrijf je je best in via de website en betaal je een klein beetje extra.

5

Liefdesvuur

Romantische zielen moeten tussen 18u en 19u op het strand van Nieuwspoort zijn voor een gigantisch vuurspektakel. Niks leuker dan je te verwarmen aan de liefde en het vuur met het geluid van de golvende zee op de achtergrond.

6

‘Uit liefde voor…’

Nog in Nieuwpoort kan je tussen 10 en 18 februari tijdens een wandeling door de badstad 12 plaatsen lang verrast worden door een liefdesverhaal of liefdesgedicht. De wandeling kost je helemaal niets. Je moet alleen je smartphone bij je hebben en de link downloaden.

7

Valentine Seats

Klassieker van formaat: samen naar de cinema gaan. Kinepolis heeft daarom van 12 tot 14 februari speciale Valentine Seats om samen met je lief, soulmate of hartendief een filmpje mee te pikken. Naast 2 filmtickets voor ‘Fifty Shades Freed‘ of ‘Home Again‘ en een plekje in de love seats (zonder tussenleuning, zo kunnen jullie lekker tegen elkaar kruipen) krijg je er ook nog een speciaal liefdespakkertje bij: voor elk een flesje bubbels, popcorn, een chocoladereep, een portie salami-sticks én een cadeautje voor jullie samen.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus scoor snel jouw ticket (€ 49,95 voor 2 personen) op de website van Kinepolis.

8

Saint Amour

Ook in Leuven kunnen theatrale lovers hun hart ophalen tijdens het literaire festival Saint Amour. Een avond vol poëzie, proza en muziek met de meest romantische verzen vergezeld door een streepje muziek.

Saint Amour om 20u in 30CC, Leuven. Tickets vanaf € 16.

9

De Flirthallen

Speciaal voor de dag van de liefde worden de Amsterdamse Foodhallen voor één dag omgetoverd tot ‘De Flirthallen‘. Tussen 18u en 22u30 staat alles in teken van valentijn en Cupido. Op zoek naar de ware liefde? Cupido dartelt rond om zijn pijlen af te schieten en liefdesbriefjes rond te dragen, terwijl jij van een heerlijke coupe champagne en een lekkere oester (afrodisiacum) geniet. Meer oog voor de bartender? Laat een briefje achter en wie weet, ga je dezelfde avond nog op date met jouw favoriete barman. Heb je de ware liefde al gevonden? Dan kan je op De Flirthallen voor één dag in het huwelijksbootje stappen. Entree is helemaal gratis, dus geen excuus om niet een verlengd weekendje in Amsterdam te plannen.

10

Club Vrijgezel(lig)

Are you single and ready to mingle? Ook in de Antwerpse Mercado kunnen singles tijdens Club Vrijgezel(lig) hun beentjes (en tongen) vrolijk loslaten. De eerste vijftig aanwezigen worden trouwens extra verwend. De party begint trouwens al om 18u, kan je lekker meteen dat after-work-excuus gebruiken.

Club Vrijgezel(lig) in Mercado Antwerpen van 18u tot middernacht.

11

A Kiss for a Burger

Toch romantisch dineren? Verschillende restaurants hebben bijzondere valentijnsformules. Zo scoor je bij Ellis Gourmet Burger je tweede burger helemaal gratis in ruil voor een zoen op Instagram. Bij Bavet smul je samen à la Lady & de Vagebond van een heerlijke spaghetti met gehaktballen, terwijl de meest cheesy (pun intended) tunes op de achtergrond spelen. Aan de kust geniet je van een heerlijk ‘Kus-me-nu’ bij verschillende restaurants. Bij Bar Burbure krijg je een gratis love taco bij een cocktail. En ook Hard Rock Cafe haalt alles uit de kast voor een romantisch diner met twee.

12

Schreeuw de liefde van de ramen

Geen tijd voor een uitgebreide date? Doe toch iets liefs en laat School 4 POWER je helpen met je gevoelens te verwoorden aan de hand van handgeschreven liefdesboodschappen. De creatieve mannen achter Studio Heren Loebas zorgen ervoor dat je meest romantische, persoonlijke en grappige boodschappen op een sierlijke wijze op het raam van je geliefde terechtkomen. Want ja, iedereen mag zien hoeveel jij om je lover geeft!

Lees ook: