Home celebs 11 acteurs die zelf verantwoordelijk zijn voor de dood van hun personages

11 acteurs die zelf verantwoordelijk zijn voor de dood van hun personages

© Getty

Schiet niet zomaar op de schrijver wanneer je favoriete personage een onverwachte dood sterft. Soms zijn acteurs zélf verantwoordelijk voor het feit dat ze uit een serie geschrapt worden. Of ze hun personage nu kotsbeu waren of ze ontslagen werden door onhebbelijk gedrag op de set, deze 12 geliefde gezichten hebben fictief bloed aan hun handen.

Shannen Doherty – Charmed

Shannen Doherty stond na ‘Beverly Hills, 90210’ al bekend als een moeilijke madam en dat bewees ze nogmaals op de set van ‘Charmed’. Na drie seizoenen was de relatie met haar collega’s, en dan vooral Alyssa Milano,  zo verzuurd dat Doherty opstapte. Prue Halliwell werd gedood door – wat had je gedacht – een demon.

Patrick Dempsey – Grey’s Anatomy

Na twaalf jaar als McDreamy vond Patrick Dempsey het welletjes geweest. Hij wou zich concentreren op anderen dingen, waaronder zijn gezin, en vroeg aan Shonda Rhimes om zijn personage uit de reeks te schrijven. Derek kwam in een auto-ongeluk terecht en werd hersendood verklaard, waarop zijn grote liefde Meredith de beslissing moest nemen om de stekker eruit te trekken. Het is nog steeds een van de meest hartverscheurende momenten uit de geschiedenis van ‘Grey’s Anatomy’, dat binnenkort aan haar zeventiende seizoen begint.

T.R. Knight – Grey’s Anatomy

Dempsey is niet de enige die de ‘Grey’s Anatomy’-set vrijwillig verliet. Enkele jaren eerder was T.R. Knight niet bepaald opgezet met de richting die zijn personage George uitging. Hij vroeg aan Rhimes om hem te schrappen uit de reeks. In de finale van seizoen 5 smeet George O’ Malley zich voor een bus om iemands leven te redden en stierf aan zijn verwondingen.

Mischa Barton – The O.C.

‘The O.C.’ betekende het échte begin van de carrière van kindactrice Mischa Barton, maar tegelijkertijd ook min of meer het einde. In 2006 besloot de blondine haar personage Marissa vaarwel te zeggen zodat ze eindelijk kon ingaan op alle andere aanvragen die ze binnenkreeg. Marissa stierf aan het einde van seizoen 3 in de armen van haar grote liefde Ryan, en Mischa…wel, zij verdween een beetje in de vergetelheid. Tot ze vorig jaar in de reboot van ‘The Hills’ verscheen, that is.

Dan Stevens – Downton Abbey

De officiële verklaring is dat Dan Stevens’ contract bij ‘Downton Abbey’ na drie jaar afgelopen was en dat hij zich op andere projecten wilde storten. De officieuze verklaring is dat de acteur niet bepaald fan was van zijn personage Matthew Crawley. Feit is dat Stevens niet bijtekende en Matthew omkwam in een tragisch auto-ongeluk, nadat hij zijn vrouw en pasgeboren zoontje had bezocht in het ziekenhuis. ‘Ik ben me nog steeds aan het verontschuldigen bij fans voor zijn dood’, zei de acteur in een interview in 2017, vijf jaar na zijn exit.

John Francis Daley – Bones

‘Bones’-fans kennen hem als dokter Sweets, maar John Francis Daley droomde ervan om bekend te zijn onder zijn eigen naam, namelijk als regisseur. Hij vroeg vier maanden verlof van de serie om de film ‘Vacation’ te regisseren, maar de makers van ‘Bones’ besloten zijn personage dan maar in een keer af te maken. Auw.

Charlie Sheen – Two and a Half Men

Charlie Sheen heeft allang de reputatie een vervelende vent te zijn. Hij hing het zo uit op de set van ‘Two and a Half Men’ dat de makers besloten zijn personage onder de metro te gooien. Again: auw.

Dominic Monaghan – Lost

De drugsverslaafde Charlie was een van de hoofdpersonages in het hyperpopulaire ‘Lost’. Helaas kon de Engels Dominic Monaghan, ook bekend van ‘The Lord of the Rings’ het niet laten om kritiek te spuien op zijn collega’s en de show. De makers bedankten hem daarvoor door zijn personage te laten verdrinken in de finale van seizoen 3.

Kal Penn – House

Van een uniek verhaal gesproken: Kal Penn verliet ‘House’ omwille van zijn – jawel – politieke ambities. Hij kreeg de kans om in het Witte Huis te werken onder Obama, waardoor zijn personage uit de reeks geschreven moest worden. Dr. Kutner komt om door zelfdoding. In 2011 verlaat hij het Witte Huis alweer voor een rol in ‘How I Met Your Mother’. Daarna was hij te zien in ‘Designated Survivor’, een reeks die zich – grappig genoeg – afspeelt op het Witte Huis. Gezien zijn ervaring, diende Penn daarbij ook als adviseur.

Ruth Wilson – The Affair

Fans waren in shock toen Alison aan het einde van seizoen 4 van ‘The Affair’ vermoord werd, en nog meer toen bleek dat het de keuze van Ruth Wilson zelf was om de serie te verlaten. Het verhaal kreeg een vreemde bijsmaak wanneer Wilson in een interview vertelde dat ze ‘niet mag zeggen waarom’ ze die beslissing nam. The Hollywood Reporter sprak met haar collega’s en kwam te weten dat Wilsons ongemak bij de vele, expliciete naaktscènes aan de basis van haar vertrek lagen. Toen ze haar bezwaren daarover uitsprak tegenover de makers, kreeg ze volgens bronnen al snel het label van moeilijk opgeplakt.

Jeffrey DeMunn – The Walking Dead

Jeffrey DeMunn was het eerste grote personage dat kwam te gaan in ‘The Walking Dead’. Nadat maker Frank Darabont ontslagen werd terwijl seizoen 2 in de maak was, volgde er geruzie en een lange juridische strijd. DeMunn was het niet eens met de manier waarop Dabarant behandeld werd en gaf er daarom de brui aan. Hij vroeg om uit de serie geschreven te worden en werd aan het einde van het tweede seizoen verorberd door een zombie.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.