Home Lifestyle 10 DIY-sekstips geïnspireerd op de ‘Fifty Shades’-films

10 DIY-sekstips geïnspireerd op de ‘Fifty Shades’-films

10. Uitstel van bevrediging is vaak de ultieme tease en kan veel opwindender zijn dan eender welk speeltje of kinky spelletje.

sekstips
© Universal Pictures & unsplash

Wil je het deze avond een beetje spannender maken in de slaapkamer? Probeer dan eens deze tips uit die geïnspireerd zijn op de populaire ‘Fifty Shades’-films.

Fifty Shades of Grey‘ en de vervolgfilms  ‘Fifty Shades Darker‘ en ‘Fifty Shades Freed‘ dateren respectievelijk al uit 2015, 2017 en 2018, en zijn ondertussen uitgegroeid tot licht erotische klassiekers. We blijven dan ook gillen van opwinding als we Mr. Grey aan het werk zien op het kleine schermpje. Onze hormonen én onze fantasie slaan op hol. Toch hoeft het niet bij fantaseren te blijven, want dankzij deze 10 DIY-tips kan je zelf in de huid kruipen van Anastasia of Christian en je liefdesleven vijftig tinten spannender maken.

1. Fake de luxueuze levensstijl

Even rijkelijk leven als Christian Grey is – voor ons, plebs – helaas onmogelijk. Dat betekent nochtans niet dat we onszelf niet af en toe royaal mogen verwennen. Laat je die ene avond maar eens helemaal gaan in een poepchic restaurant, koop een bijzonder juweel, een mooi jurkje of een schitterend setje lingerie, of verwen jezelf met een duur parfum. De avond beginnen door even helemaal uit je dagelijkse gewoontes te stappen, dat is het perfecte startschot voor een avond vol Shades of Grey.

2. Teken jullie eigen stoute contract

Na je decadente start vol verwennerij is het dringend tijd voor serieuze zaken. Een van jullie twee noteert drie voornemens: wat je gaat doen, waar je dat doet en hoe lang dat mag duren. De andere sluit de deal met zijn of haar handtekening. Als je erin mee wil gaan, tenminste.

3. Maak alles speelklaar

Christians Red Room is heel zorgvuldig ontwerpen en voorzien van al het speelgoed dat hij en Anastasia nodig hebben. Hoewel je hoogstwaarschijnlijk geen echte speelkamer zal hebben, kan je wel je slaapkamer helemaal klaarmaken voor maximale opwinding. Draai bijvoorbeeld een gekleurd peertje in je nachtlampje, zet kaarsjes klaar, verspreid al je speeltjes over het bed, zet crèmes en glijmiddel klaar op het nachtkastje, spray een verleidelijk aroma door de kamer en zet een gepaste playlist op.

4. Speel letterlijk op veilig

Dominant of onderdanig zijn, betekent niet dat er geen zorg moet zijn voor elkaar. De belangrijkste regel in dit spel: doe alleen wat je allebei wil en wat voor beiden goed en veilig voelt. Laat ook nooit iemand alleen achter wanneer die nog vasthangt en spreek op voorhand altijd een bepaald veiligheidswoord af dat jullie allebei kunnen gebruiken wanneer het te veel wordt en jullie een bepaalde actie liever stoppen. ‘Fifty Shades’ gaat net zozeer om vertrouwen als om grenzen verleggen.

5. Geef tepels een hoofdrol

Je herinnert het je nog wel: Anastasia scoorde voor de eerste keer een orgasme wanneer Christian met haar boezem speelde. In werkelijkheid kan 1 op de 8 vrouwen ook echt klaarkomen door stimulatie van de borsten. Dat betekent echter niet dat die andere 7 op de 8 geen baat hebben bij stimulatie ervan. Zowel voor vrouwen als mannen zijn borsten – en specifieker: tepels – heel sterke erogene zones. Aaien, zoenen, pitsen, likken, zachtjes bijten… Het zijn allemaal manieren waarop jullie elkaar gek kunnen maken en elkaar eindeloos kunnen teasen. Kinky kids kunnen er natuurlijk ook tepelklemmetjes bij betrekken.

6. Experimenteer met vastbinden

Elkaars polsen of enkels vastbinden is niet alleen heel erg stout en sexy, maar de controle uit handen geven of net in handen nemen kan eindeloos opwindend zijn en seksuele sensaties heel erg uitvergroten. Start door hem of haar gewoon met je handen tegen het bed, de muur of de kast te duwen en tegen te houden. Voelt dat goed? Test dan een keer hoe het voelt als je vastgebonden wordt met iets zachts, zoals een zijden sjaal of een nylon panty. Snak je nog steeds naar meer? Dan kan je altijd opteren voor extra kinky, lees: met touw, handboeien of leren bandjes.

7. Herken het verschil tussen pijn en ongemak

Christian en Anastasia versterken hun genot met pijn. Toch verzeilen ze nooit in oncomfortabele seks. Ze vestigen hun aandacht altijd op het versterken van hun sensaties en hun genot. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld altijd glijmiddel, speeltjes die ze allebei fijn vinden en opbouwende bewegingen. Ze verleggen hun grenzen stap voor stap, met veel geduld en zorg voor elkaar. Dat is de enige juiste manier om je slaapkamer om te toveren tot Red Room.

8. Vibrator = extra mogelijkheden

Hoewel rechtstreeks contact onmiskenbaar lekker is, kan een vibrator een grote meerwaarde zijn in jullie ‘Fifty Shades’spel. Nee, vibro’s zijn niet alleen voor soloseks en dienen niet uitsluitend ter vervanging van ‘het echte werk’. Experimenteer en ontdek samen waar, hoe en wanneer speeltjes jullie genot kunnen stimuleren en welke speeltjes het echt voor jullie doen.

9. Voer de druk op

Een beetje druk en kracht kan je zenuwen erg stimuleren en gevoeligheid creëren. Start altijd bij de billen. Die zijn lekker mals en beschermd door een goed stel spieren. Geniet je van een kleine pets, een stevige handdruk of een ferme kneep? Dan kan je van daar uit verder experimenteren met andere lichaamsdelen. Let er wel op dat je nooit op hoofdaders of belangrijke organen – zoals je hartslagader, je nieren of je lever – duwt of mept. Veiligheid en gezondheid gaan boven alles.

10. Uitstel = machtsspel

Uitstel van bevrediging is vaak de ultieme tease en kan veel opwindender zijn dan eender welk speeltje of kinky spelletje. Net zoals Christian Anastasia vaak laat wachten op het ultieme genot van een orgasme, kunnen jullie elkaar ook teasen tot je bijna barst van verlangen. Stel bijvoorbeeld een alarm in en hou het uit tot het belletje rinkelt.

En last but not least: geniet ervan!

Nog meer tips van onze huisseksuologe Ina:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.