Home HOME Zo veel kost ‘Temptation Island’: 2 luxeresorts, 1000 (!) condooms en 107...

Zo veel kost ‘Temptation Island’: 2 luxeresorts, 1000 (!) condooms en 107 vliegtickets

Wij vragen ons af wat ze met de overgebleven condooms doen...

VIJF
Dat er op de eilanden van 'Temptation Island' meer mensen zaten dan alleen de kandidaten, is wel duidelijk. Maar van de hele omvang van de organisatie waren we toch even in shock. Dag Allemaal deed navraag naar de cijfers van het programma. De bedragen zijn niet min!

Vorig jaar was er veel ophef toen verleidster Jill beweerde dat er geen voorbehoedsmiddelen op het eiland voorzien waren. Volgens VIJF waren die er toen wel, maar om geen risico te lopen, hebben ze dit jaar zelfs zo’n duizend (!) condooms voorzien. Hoeveel er ook effectief zijn gebruikt, is niet duidelijk. Wij gokken op minstens vijf.

Crew

Aan het programma werken 198 mensen mee, onder wie honderd locals uit Thailand, maar de rest – 66 crewleden en 28 deelnemers – komt uit België en Nederland. Voor die mensen werden 107 retourvliegtickets voorzien. Goed voor minstens 48.000 euro.

Ook het verblijf in de resorts is niet goedkoop. In Red Z bedraagt de kostprijs voor één persoon zo’n 1100 euro. Vermenigvuldig dat bedrag met 14, en je hebt € 15.400 voor één resort.

Eten

Ook het eten moet nog betaald worden. VIJF voorzag zijn eigen cateringploeg met één Belgische kok en drie Thaise koks, die elke dag twee maaltijden in de vorm van een buffet klaarmaakten. Nu weet Jefferson ook ineens weer hoe ze aan hun eten kwamen. 

Als laatste zijn er natuurlijk ook nog de camera’s. Voor de twee eilanden samen werden zo’n 50 camera’s ingezet om alles goed in beeld te kunnen brengen. Volgens de productie waren die trouwens helemaal niet verstopt, in tegenstelling tot wat Herbert beweert.

Lees ook: