Home HOME Halleluja: er is medicinale chocolade op komst

Halleluja: er is medicinale chocolade op komst

Giphy
Chocoholics, zet jullie schrap. Vanaf nu hebben jullie namelijk hét excuus om zo veel chocolade te eten als jullie willen. Wetenschappers hebben namelijk een nieuwe chocoladesoort ontwikkeld die zo gezond is, dat je ze als medicijn zou kunnen gebruiken.

Het hoofdingrediënt van chocolade is cacao. Dat bevat een heleboel antioxidanten en mineralen. Bovendien kan het ook een rol spelen bij het verlagen van je bloeddruk en het behouden van een goede cholesterol. Toch bevatten de meeste chocoladerepen meer dan 70% vet en suiker. Door dat hoge percentage kunnen we niet volop genieten van de voordelen van chocolade.

Het prototype van de medicinale chocolade, ontwikkeld door het bedrijf Kuka Xoco, bevat slechts 35% vet en suiker. De positieve effecten van de cacao zou je dus duidelijker gaan ondervinden. Door middel van een speciale techniek is het bedrijf erin geslaagd om de cacao minder bitter te maken. Zo is er minder nood aan toegevoegde suikers en vetten.

Momenteel bevat het protoype 50% minder vetten en suikers dan een normale chocoladereep. Toch is het bedrijf van plan om dat percentage nog te doen dalen tot 10%. De medicinale chocolade werd voorgesteld op het World Chocolate Forum en werd wereldwijd positief onthaald. De ontwikkeling van die chocoladesoort zou namelijk een positieve invloed hebben op de chocolade-industrie.

De firma stelt ook vast dat kunstmatige zoetstoffen niet alleen minder lekker smaken, maar ook zorgen voor een toename in gewicht. Kuka Xoco, de producent, zegt dat als de ongezonde ingrediënten uit chocolade gehaald worden, je chocolade echt als medicijn kan eten. De medicinale chocolade zou vanaf volgend jaar te koop zijn.

Terwijl je wacht op medicinale chocolade, kan je nog steeds smullen van een Malteserstaart, Oreo-cupcakes of een brownie uit de oven.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.