https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home HOME DOEN: zelf je haarverf maken met natuurlijke ingrediënten

DOEN: zelf je haarverf maken met natuurlijke ingrediënten

Ga jij voor bruin, rood of blond?

Belga
Ken je dit dilemma: Je wil je haar kleuren, maar hebt geen tijd om nog langs de kapper te gaan. Geen nood, want wij geven je drie manieren om je haar zelf op een natuurlijke manier te kleuren. 

Koffie

koffie

Dat koffie de drank van de goden is, wisten we al. Maar dat je het ook kan gebruiken om je haar te kleuren, dat is nieuw! Als je met koffie je haar kleurt, krijg je een bos donkerbruin haar als resultaat. Veel heb je er ook niet voor nodig: wat koffie en conditioner en je bent vertrokken!

Zo begin je eraan:

Om te beginnen zet je heel sterke koffie, liefst espresso. Dan laat je die afkoelen.

Als je koffie koud is, meng je twee koppen door je favoriete conditioner.

Masseer goed in je haar, een uurtje laten trekken, uitspoelen en klaar!

Henna

henna

Als je wil gaan voor glanzend rood haar, kan henna je daarbij helpen. Ook hiervoor heb je niet veel ingrediënten nodig: hennapoeder, azijn en gekookt water.

Zo doe je het:

Meng het hennapoeder met een lepel azijn.  Voeg er daarna beetje bij beetje het water bij. Het papje moet de textuur van pudding krijgen. Laat alles even afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld, kan je beginnen met het in je haar te smeren. Let hierbij goed op, want henna maakt vlekken die je niet goed krijgt uitgewassen. Gebruik dus zeker geen goede handdoeken en doe slechte kleren aan.

Als je het minstens een uur hebt laten intrekken, is het tijd om alles uit te spoelen. Doe dit grondig, want henna kan klonters in je haar achterlaten.

Als laatste gebruik je conditioner, dit zorgt er ook voor dat de laatste restjes henna uit je haar zullen spoelen.

Leg de eerste nacht zeker een donkere handdoek op je kussen, want de henna kan nog afgeven. 

Kamille, citroen en honing

kamille

Ook om je haar te bleken heb je geen chemische producten nodig. Van bleachen droogt je haar heel erg uit en met ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in je keukenkast hebt staan, kan je je haar op een gezonde manier lichter maken. Omdat citroen je haar heel erg kan uitdrogen gebruik je in dit recept honing, die zorgt ervoor dat je haar gevoed wordt.

Zo pak je het aan:

Begin met heel sterke kamillethee te zetten. Doe er een eetlepel citroen bij en een eetlepel honing.

Als de thee is afgekoeld, kan je ze over je haar verdelen. Laat minstens een half uur intrekken terwijl je in de zon zit. Je zal dit een paar keer moeten doen voor je echt een opvallend resultaat ziet, maar dat is dan wel permanent.