Home FASHION & BEAUTY Zo draag je dezelfde jurk op 4 verschillende trouwfeesten

Zo draag je dezelfde jurk op 4 verschillende trouwfeesten

Style Du Monde
Het was liefde op het eerste gezicht met die ene (veel te) dure jurk. Je besluit ze toch te kopen, dus nu wil je waar voor je geld. Op élk trouwfeest zal deze jurk de komende maanden acte de présence maken. Chic-o-nomics, heet zoiets. Flair presenteert: dé jurk in vier verschillende gedaantes. 

De jurk: Oilily bij Zalando – € 269,95.

Dresscode: smoking of black tie

Staat er 'smoking' of 'black tie' op je uitnodiging? Dan kan je een korte, driekwarts- of lange jurk aan. Volgens de etiquette draag je een lange jurk, maar de regels zijn doorheen de jaren een beetje verslapt. Iets korter kan dus zeker anno 2016. Dit kleurige exemplaar vormt de gulden middenweg tussen fashion en fatsoen.

Jurk 4 manieren feest

Jurk Oilily bij Zalando – € 269,95. Pumps Sarenza – € 98,99. Clutch H&M – € 39,99. Oorbellen & Other Stories – € 25.

Beach wedding

Ben je uitgenodigd voor een trouwceremonie op het strand? Laat die hakken dan maar achterwege. Een beach wedding is meer ongedwongen en verdraagt gerust een sandaal en een flaphoed.

Jurk 4 manieren feest

Jurk Oilily bij Zalando – € 269,95. Sandalen Minorquines bij Sarenza – € 56,70. Zonnebril Komono – € 49,95. Hoed Nordstrom – € 21,29.

Dresscode: cocktail

'Cocktail' op de uitnodiging betekent niet dat je aan de lopende band mojito's achterover zal slaan. Het is de naam van een dresscode die staat voor een jurk tot aan de knie (of iets korter), afgewerkt met aangepaste accessoires en juwelen.

Jurk 4 manieren feest

Jurk Oilily bij Zalando – € 269,95. Sandalen Steve Madden bij Asos – € 111,26. Oorring Zora by L – € 24. Clutch Annelies Timmermans – € 135.

Feest overdag

Nemen de gastheer en -vrouw het niet zo nauw met de etiquette en mag het gerust een tikje nonchalant zijn? Dan kies je toch nog voor een classy jurk – nooit een jeansbroek – en hou je de accessoires ingetogen.

Jurk 4 manieren feest

Jurk Oilily bij Zalando – € 269,95. Handtas Shopbob – € 92. Oorbellen H&M – € 6,99. Sandalen Zara – € 49,95.

Lees ook:

10 lentetrends die je nu al in je kleerkast wil hangen

Dankzij deze schoenen wil je wellicht nooit meer stiletto's dragen