Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Style Du Monde

De lente mag gaan komen!

10 lentetrends die je nu al in je kleerkast wil hangen

Jij kan wel 'ik was eerst' roepen met je witte adidaskes aan je voeten, maar eens een trend de massa bereikt, is er geen houden meer aan. Blader daarom nu al door deze 10 lentetrends en pluk er jouw persoonlijke favorieten uit. Wij weten dat jij écht de eerste was hoor.

1. Pyjamaparty

Van deze trend hoeven we je zelfs niet te overtuigen. Silky sleepwear is nu ook officieel iets wat je aan kan om om naar het werk te gaan. De achterblijvers zullen je gek verklaren, maar zij zitten daar wel met hun strakke jeans. Ha!

 

lentetrend mode

© Style Du Monde

 

2. Statement slip-ons

Slip-on sneakers zijn comfy, veelzijdig en mogen eigenlijk niet in je schoenenkast ontbreken. Deze lente mogen onze slip-ons een tikje kleurrijker en gewaagder zijn. Experimenteer met texturen zoals zijde, neopreen of raffia.

 

lentetrend mode

Slip-ons in suède – € 74,99 – Vans via Sarenza

 

3. XL-bloemen

Lente en bloemenprints gaan hand in hand. Dit seizoen maken de ienieminie bloemetjes wel plaats voor de big ass bloemenprints. Ze mogen ook gerust wat kunstig en geometrisch van vorm zijn.

Lentetrend mode

Jurk – € 59,95 – Zara

 

4. Kleurrijke regenjasjes

De lente kan soms mossel nog vis zijn. Het is niet warm, maar ook niet berekoud. Je winterjas geeft je vapeurs, maar een cardigan is net te fris. Enter: de regenjas. Zo'n licht jasje is alles wat je nodig hebt. De vorm en het materiaal zijn handig op regenachtige of frisse ochtenden. Kies gerust eentje in een fel kleurtje.

 

lentetrend mode

Regenjas – € 44,36 – Asos

 

5. Minirok

De midirok heeft zijn moment de gloire gehad, nu is het aan de minirok. De zoom wordt korter en onze benen staan in hun blootje. Zoek een minirok die even veelzijdig is als je favoriete jeans. Zo kan je 'm combineren met een sweater, een T-shirt, sneakers of een hak.

 

Lentetrend mode

Minirok – € 52 – Asos

 

6. Zware oorbellen

Niet zo zwaar dat je oorlellen ervan gaan hangen, maar toch big en bold. Die kleine – bijna onzichtbare – studs kan je even opbergen nu deze minimalistische variant op de kandelaarsoorbel trending is.

 

Lentetrend mode

Oorbellen – € 10 – Monki

 

Lentetrend mode

Oorbellen – € 9,95 – Zara

 

7. Polotruitjes

Polotruitjes zijn aan een revival bezig. Niet de klassieke Lacoste-achtige modellen, maar de meer sportieve variant met interessante details. Ga op zoek naar colorblock-mouwen of een speciale stofje.

 

Lentetrends mode

Polotruitje – € 47,89 – Asos

 

8. De niet-sportieve legging

'Een legging is géén broek' is een fashion-gebod dat in ons geheugen gegrift staat. Maar all things come to an end en de tijd dat een legging (als broek) een fashion faux pas was, ligt nu blijkbaar achter ons.

 

Lentetrend mode

Legging met krijtstreep – € 35,99 – Mango

 

9. Driedimensionale bloemen

Hierboven zeiden we al dat lente en bloemen een match made in heaven zijn. Breng je bloemenprint to the next level met 3D-borduursels op een T-shirt, rok of jasje.

 

Lentetrend mode

Jeansjasje met borduursels – € 61,97 – Asos

 

10. Aparte peep-toes

Jouw go to-schoen is deze lente een opvallende peep-toe met een stevige hak en een enkelbandje. Schrik zeker niet weg van een beetje sparkle.

 

Lentetrend mode

Zilveren sandalen – € 199 – Swedish Hasbeens

 

Nog meer trends

Wordt dit brood de nieuwste foodtrend van 2016?

Na de hamburger en de hotdog wordt deze snack wellicht de nieuwe hype

Dankzij deze schoenen wil je wellicht nooit meer stiletto's dragen

 
Bron: Refinery 29

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '