Home FASHION & BEAUTY JA OF NEE: mag je ‘gewone’ zeep gebruiken om je gezicht te...

JA OF NEE: mag je ‘gewone’ zeep gebruiken om je gezicht te wassen?

We vroegen het aan een expert.

Tot vervelens toe heb je het al gelezen: je gezicht reinigen voor het slapengaan is een must. Oké, maar waarmee dan? denk je misschien. Wassen doe je met zeep, mag je dan voor je gezicht ook gewoon een stuk zeep gebruiken?

NEE.

‘Het is een veelbesproken topic, maar wat je zeker moet weten, is dat een ‘gewoon’ stuk zeep te agressief is voor je huid’, vertelt expert Amandine Vanderstichelen, Marketing Manager Skincare bij Nivea. ‘Het doel van een reinigingsproduct voor je gezicht is in de eerste plaats om make-upresten, olie en onzuiverheden op het huidoppervlak te verzamelen – of emulsifiëren, zoals dat heet – zodat je ze daarna makkelijk kan verwijderen. Wanneer je een te agressieve zeep gebruikt, loop je het risico dat je je huid stript van restanten die ze eigenlijk net nodig heeft.’

Het komt erop neer dat je de huid op je gezicht eigenlijk niet té schoon wil maken. ‘Op ons gezicht ligt een hydrolipidenfilm, een beschermlaagje dat onze huid zelf aanmaakt met stoffen uit onder andere zweet- en talgafscheiding. Bovendien zitten er ook huidmicrobiotica op ons gezicht, micro-organismen die op ons huidoppervlak leven en ons beschermen tegen slechte bacteriën. Je gezichtshuid is van nature ook nog eens dunner dan de rest van je lichaam, waardoor je sowieso beter een milder reinigingsproduct gebruikt.’ Het ideale reinigingsproduct is dus mild voor je huid en verwijdert uitsluitend de overtollige vuilresten die je huid niet nodig heeft om zichzelf te beschermen.

Heb jij een vraag over huid-, haar- of lichaamsverzorging die je graag wil stellen aan ons Flair Expert Panel? Stuur dan een mailtje met je vraag naar charlotte.deloose@flair.be en wie weet wordt ze binnenkort beantwoord door een van onze experten. 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.