Home HOME JA OF NEE: mag je een bodyscrub ook voor je gezicht gebruiken?

JA OF NEE: mag je een bodyscrub ook voor je gezicht gebruiken?

We vroegen het aan een expert.

Er bestaan ontelbaar veel soorten scrubs: een scrub voor je lichaam, een scrub voor je gelaat, eentje voor je handen, eentje voor je lippen… Is er dan zo veel verschil tussen al die producten? Of mag je een bodyscrub ook gewoon voor je gelaat gebruiken?

NEE.

Er is een reden waarom een scrub voor je gelaat een ander soort korrel bevat dan een bodyscrub. Expert Carine Devreker, education manager bij Clinique, legt uit. ‘De korrels die voor bodyscrubs gebruikt worden, zijn meestal iets dikker dan die in een gezichtsscrub. Dat verschil is er omdat de structuur van de huid op je gezicht helemaal anders is dan die van je lichaamshuid. Je kan het vergelijken met het verschil tussen de structuur van een blad papier en die van een bruine papieren zak waarin je boodschappen zitten.’ De structuur van het gelaat is dus veel fijner en heeft daarom ook een fijnere korrel nodig die de dode huidcellen op een zachtere manier verwijdert.

‘Bovendien wordt je gezicht ook veel vaker blootgesteld aan licht, UV-straling, pollutie en temperatuurschommelingen, waardoor de huid reactief kan zijn. Dat wil zeggen dat ze sneller rood wordt of andere gevoeligheden kan vertonen.’ Kortom, een bodyscrub is te agressief om op je gelaat te gebruiken. En omgekeerd zal een gezichtsscrub dan weer te mild zijn voor je lichaam. Speel dus op zeker en gebruik elke scrub waarvoor hij volgens de verpakking bestemd is.

Heb jij een vraag over huid-, haar- of lichaamsverzorging die je graag wil stellen aan ons Flair Expert Panel? Stuur dan een mailtje met je vraag naar charlotte.deloose@flair.be en wie weet wordt ze binnenkort beantwoord door een van onze experten. 

Lees ook: