Home FASHION & BEAUTY Fashion Shopaholics, opgelet: binnenkort vind je ook tweedehandskleding op Zalando

Shopaholics, opgelet: binnenkort vind je ook tweedehandskleding op Zalando

Eenvoudig kopen en verkopen!

© Zalando

Heel wat items op Zalando zijn al voorzien van de tag ‘duurzaamheid’, maar de populaire webshop heeft nog iets leuk(er)s in petto voor de bewuste groene shopper. Binnenkort vind je er namelijk de gloednieuwe categorie ‘pre-owned’ terug. Een plek waar je tweedehandskleding kan kopen én verkopen.

Van miskopen tot stuks waar je op uitgekeken bent: we geven onze kleding graag een nieuw leven. Wel, binnenkort kan je daarvoor ook terecht op Zalando, want het modeplatform focust zich niet langer uitsluitend op nieuwe kledij. Met de gloednieuwe categorie ‘pre-owned‘ kan je namelijk vanuit je luie zetel kledingstukken verkopen die je eerder op het modeplatform kocht, maar ook stukken die je elders kocht.

Hoe dat in zijn werk gaat? Je maakt een foto van het stuk dat je wil verkopen waarna Zalando vervolgens een prijssuggestie zal doen. Ga je akkoord dan kan je het stuk gratis opsturen naar Zalando en zoeken zij er vervolgens een nieuwe thuis voor. Het geld dat je meteen van hen voor je kledingstuk krijgt, ontvang je in de vorm van een Zalando-cadeaubon, maar je kan de waarde ook net zo goed aan een goed doel zoals het Rode Kruis of WeForest schenken.

Voorbeeld pre-owned aanbod bij Zalando España

Gebruiksgemak

Het grote voordeel is dat je je als verkoper geen zorgen hoeft te maken over de communicatie met potentiële kopers, verzendkosten of het maken van mooie foto’s van je stukken. En als koper kan je dan weer met een gerust hart tweedehandsspullen shoppen. Alle pre-owned items die je op Zalando zal vinden, zullen namelijk goed gecontroleerd zijn op vlekken of erger nog: gaatjes. Bovendien geldt hetzelfde retourbeleid als bij nieuwe stuks: je kan 100 dagen nadenken of je dat tweedehandsjurkje of -vestje effectief wil bijhouden of alsnog wil terugsturen. Wie nu al staat te popelen om de nieuwe categorie te ontdekken, moet wel nog even geduld uitoefenen. Klanten in Spanje en Duitsland krijgen vandaag als eerste toegang tot het pre-owned aanbod. Begin oktober komt de categorie ook naar ons land.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.