Home FASHION & BEAUTY WAT: deze 6 sneaky trucjes worden toegepast op foto’s van Victoria’s Secret-modellen

WAT: deze 6 sneaky trucjes worden toegepast op foto’s van Victoria’s Secret-modellen

The secret's out!

@victoriassecret op Instagram
Hé, het is oké als je er niet uitziet als een Victoria's Secret-model. Want eerlijk? Dat kan ook helemaal niet. Hoewel de modellen vaak in tip-top shape zijn, worden er nog altijd enkele slinkse trucjes toegepast om de perfecte foto te krijgen. En die geheimpjes, die worden bij deze écht ontrafeld.

Dat er aan de meeste campagnefoto's wel wat Photoshop aan te pas komt, weten we allemaal. Maar wist je al dat retouches vaak veel verder gaan dan dat? Iemand die foto's retoucheert voor onder andere Victoria's Secret, klapte onlangs uit de biecht. Het modemerk zou zich namelijk schuldig maken aan de volgende stiekeme trucjes:

1. Voor de foto's worden er extra vullingen in bikini's en badpakken genaaid

De modellen zouden daardoor extra sexy curves krijgen. Minpuntje: swimwear zou er ook loeizwaar van worden.

2. De modellen dragen een gewone beha onder hun bikini

… en die wordt vervolgens weggewerkt met Photoshop. Helaas pindakaas: een strapless bikinitopje dat je écht een sexy cleavage geeft, bestaat dus nog steeds niet.

3. De borsten krijgen een virtuele push-up

Borsten worden extreem geretoucheerd: tepels worden volledig weggewerkt en borsten krijgen een lift. Daarnaast worden ze vaak wat ronder gemaakt én wordt ervoor gezorgd dat ze perfect symmetrisch zijn.

4. Lichaamshaar wordt volledig weggewerkt

Victoria's Secret-modellen zijn ook maar mensen, wat betekent dat ook zij wel eens met stoppeltjes rondlopen. Blijkbaar zijn er zelfs modellen die zich op voorhand niet scheren, omdat ze toch weten dat alles digitaal weggewerkt wordt.

5. Verrassend: ze maken de modellen niet dunner

In tegendeel: ze accentueren net hun curves. En als er bijvoorbeeld een sleutelbeen is dat te prominent in beeld komt, wordt dat wat zachter gemaakt. Waarom ze niet voor iets vollere modellen gaan? Uit verkoopscijfers blijkt dat die minder aanslaan bij het publiek. Stom!

6. Ze verwisselen zelfs lichaamsdelen

De ene arm is de andere niet – en dat mag je heel letterlijk nemen. Vaker dan je denkt worden volledige lichaamsdelen uit andere foto's of zelfs van andere modellen gebruikt. Dat zou hét trucje zijn om een rare pose te maskeren.

And there you have it: de Victoria's Secret-modellen zijn prachtig, maar zelfs zij zijn niet zo perfect als ze eruit zien op foto. En daar nemen we heel graag vrede mee.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.