Home FASHION & BEAUTY VREEMD: dit ene onverwachte ingrediënt uit je keuken zou voor instant glanzende...

VREEMD: dit ene onverwachte ingrediënt uit je keuken zou voor instant glanzende lokken zorgen

Het proberen waard!

giphy.com
Wij zijn grote fans van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, zeker wanneer het op budgetfriendly varianten aankomt. Sommige dingen die je sowieso al in huis hebt, kan je namelijk voor een hoop andere doeleinden gebruiken. Zo ontdekten we recent een handige haarhack die het leven van je lokken wel eens voorgoed zou kunnen veranderen.

Raar maar waar: een geheim ingrediënt uit je keuken zou ervoor kunnen zorgen dat je lokken de beste boost van hun leven krijgen. Rijstwater zou namelijk dé oplossing zijn om je lokken een vitaminekuur te geven die je haren gezond en glanzend maakt. Rijst? Jawel.

Wie al eens een poging deed tot homemade sushi of een heerlijke pokébowl, heeft al wel eens zijn rijstwater afgegoten in de gootsteen. De volgende keer moet je die stap even overslaan, want het water waarin je je rijst gekookt hebt, zou heel goed zijn voor je haren. De truc met het rijstwater is afkomstig uit Azië en houdt in dat je het (afgekoelde!) water over je haren verspreidt en het vervolgens zo'n twee à drie minuutjes laat inwerken. Nadien zouden je haren er zichtbaar beter moeten ogen en een stuk sterker moeten aanvoelen.

Benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat? En vooral: werkt dat wel écht? Beautyblogster BeautyKLove – die trouwens prachtige lokken heeft – reviewde de #lifehack in onderstaande video.

Op zoek naar meer leuke haarweetjes en how to's? Deze week kan je bij je Flair voor maar € 2,95 extra de 'Flair Hair Special' kopen, boordevol handige tips & tricks.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.