https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: dit is waarom je beter regelmatig een gelaatsverzorging laat doen

AHA: dit is waarom je beter regelmatig een gelaatsverzorging laat doen

Je huid professioneel laten behandelen heeft meer voordelen dan je denkt.

© Getty

Waarom een gelaatsverzorging laten doen als je je gelaat zelf al iedere dag goed verzorgt? Je huid af en toe onder handen laten nemen door een professionele schoonheidsspecialist heeft meer voordelen dan je zou denken.

1. Elasticiteit

Tijdens een gelaatsverzorging krijg je doorgaans ook een gelaatsmassage. Zo’n massage bevordert de bloedsomloop en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, dat uit zich vooral in een soepeler en elastischer huidje en een frissere teint.

2. Glow

Je huid wordt tijdens een gelaatsverzorging meestal diep gereinigd en geëxfolieerd met behulp van een peeling. Zo’n peeling zuivert je poriën en verwijdert alle dode huidcellen. Resultaat: je huid krijgt een harde reset en is helemaal schoon, met minder kans op puistjes en een opvallende glow.

3. Advies

Tijdens een verzorging kijkt de schoonheidsspecialist heel nauwkeurig naar je gezicht. Mochten zich de afgelopen tijd nieuwe pigmentvlekjes of roodheid hebben gevormd, dan zal zij dat misschien eerder opmerken dan jij én ze kan je bovendien ook het nodige advies geven.

4. Vragenuurtje

Een expert kan je helpen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Ze kan je vertellen welke producten goed zijn voor jou en welke niet en in welke volgorde je ze best gebruikt. Dit is hét moment om vragen te stellen over je gelaat.

5. Dorstlessen

Je huid wordt tijdens een gelaatsverzorging intens gevoed en krijgt ook een hydratatieboost dankzij hydraterende serums en crèmes. Een must voor een droog en vermoeid (winter)huidje.

6. Wake-up call

Al die tender loving care zorgt ervoor dat je huid opnieuw ‘wakker’ wordt. Een doffe huid krijgt na een gelaatsverzorging meer glans en je krijgt een frissere en gezondere teint.

7. Zen-moment

Het is gewoon super relaxing. Je ligt op een behandeltafel, je kan nergens heen en wordt verplicht om even tot jezelf te komen. Wie heeft dat niet af en toe nodig?

Lees ook: