Home FASHION & BEAUTY Fashion HEBBEN: deze vegan designersneakers zijn gemaakt van ananas

HEBBEN: deze vegan designersneakers zijn gemaakt van ananas

Je kan ze nog bestellen tot 31 maart!

© Pineapple Supply Co. via Unsplash en Mercier Amsterdam

Het Amsterdamse schoenenmerk Mercer brengt haar allereerste vegan sneakers op de markt. En daarvoor gebruiken ze een fruitig materiaal.

Vegan sneakerlovers kunnen een gat in de lucht springen want luxemerk Mercer Amsterdam heeft haar allereerste vegan sneakers uit. Nadat het populaire Veja met maissneakers kwam, zijn ze bij Mercer de fruitige kant opgegaan. Hun nieuwste sneakers zijn namelijk gemaakt van ananassen.

Draag eens een ananas aan je voeten

Voor ‘The W3RD Vegan Pineapple‘, want zo heten de sneakers, sloeg het merk de handen in elkaar met Piñatex®. Het bedrijf maakt een alternatief voor leer met uitsluitend de groene bladeren van ananassen die ze bij ananasboeren opkopen. Ze halen de draden voor de stof uit de bladeren van de ananasplant. Tijdens het duurzame proces gebruikt Piñatex® geen extra land, water, kunstmest of pesticiden. Als resultaat krijg je een soort biotextiel dat heel erg op leer lijkt.

Ook de zool van de schoenen werd gemaakt zonder leer of schadelijke chemicaliën. Wil je een paar van deze unieke designsneakers in huis halen? Dan moet je er wel € 250 voor overhebben. Er snel bijzijn is ook wel de boodschap want je kan ze slecht pre-orderen tot zondag 31 maart.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.