Home FASHION & BEAUTY Fashion Wanderlust in je kleerkast: Vans brengt een collectie uit met National Geographic

Wanderlust in je kleerkast: Vans brengt een collectie uit met National Geographic

© Vans

Trek jij er binnenkort op uit in de natuur? En wil je dat graag in stijl doen? Dan heeft Vans alvast de juiste outfit voor jou in petto. Het populaire sneakermerk onthult namelijk een capsulecollectie met National Geographic, en die geeft je spontaan reiskriebels.

National Geographic haalt al 132 jaar de ontdekkingsreiziger in onszelf naar boven door middel van prachtige reportages over de natuur én ongelooflijke ontdekkingen. Denk maar aan die van het wrak van de Titanic, de opgraving van de ruïnes van Machu Picchu of de eerste Amerikaanse expeditie naar de top van de Mount Everest. Om hulde te brengen aan dat rijke erfgoed, heeft Vans nu een creatieve capsulecollectie gelanceerd waardoor je meteen op avontuur wilt gaan en de wonderen in de wereld wil ontdekken. En dat het liefst van al met de rugzak…

Voor de lijn werden er National Geographic-foto’s en -logo’s aangebracht op de zes populairste Vans-modellen: de Sk8-Hi Reissue 138, de Old Skool, de Authentic, de Era, de Classic Slip-On en de UltraRange EXO. Zo werd het canvas van de Era bijvoorbeeld helemaal bedekt met iconische covers van het maandelijkse tijdschrift, terwijl op andere items dan weer het herkenbare gele kader van National Geographic prijkt. Je kan tijdens je ontdekkingstocht doorheen de natuur zelfs matchen met je mini-me, want met de Era en de Old Skool komen ook in een kidsproofversie. Zowel voor peuters (1 tot 4 jaar) als voor de iets ‘grotere’ rangers (4 tot 8 jaar).

Unieke beelden en weloverwogen materialen

De blikvanger van de hele collectie is misschien wel de klassieke Slip-On. Daarop prijkt namelijk een uniek beeld van National Geographic Photo Ark, een project van fotograaf Joel Sartore waarmee hij alle wilde diersoorten over de hele wereld wil documenteren en preserveren. Zo bezocht hij al 50 landen en heeft hij al portretten gemaakt van meer dan 10.000 soorten. De kers op de taart? De materialen die in de capsulecollectie worden gebruikt, zijn ook lief voor de natuur. Denk maar aan een canvas uit biologisch katoen en veters en verpakkingen in gerecycled PET. De prijzen voor deze unieke sneakers? Die zijn volledig in lijn met wat je van Vans kan verwachten: van € 75 tot € 115.

De Slip-On met beeld van fotograaf Joel Sartore

€ 75 – Vans

De UltraRange EXO

€ 115 – Vans

De Era

€ 80 – Vans

De Authentic

€ 75 – Vans

T-shirt met lange mouwen

€ 50 – Vans

Pet

€ 40 – Vans

Rugzak

€ 55 – Vans

[td_smart_list_end]

Beelden: © Vans

Meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.