Home FASHION & BEAUTY Fashion UPCYCLE: zo tover je je kartonnen schoenendozen om tot een iconische designertas

UPCYCLE: zo tover je je kartonnen schoenendozen om tot een iconische designertas

Het resultaat is verbluffend! 🤩

© Getty

Ben je die kleurboeken, puzzels en andere DIY-projectjes ondertussen wel beu en ben je klaar voor the next thing? Dan hebben we misschien een leuk ideetje voor jou! Eentje waarvoor je portemonnee je later ook dankbaar zal zijn. Jawel, je kan namelijk van die oude schoenendozen in je kast een iconische designertas maken. Say what?! 

Van de ‘Saddle Bag’ van Dior tot de ‘Kelly Bag’ van Hermès: noem een it-bag en we hebben ze op onze ellenlange wishlist staan. Maar hoe mooi die handtassen ook mogen zijn, de slogan luidt bij ons steevast ‘Ain’t got no money in the bank’. Toch is er misschien wel een manier om zo’n iconische designertas om je arm te slaan. En nee, we hebben het dan niet over een stocksale waarvoor je om 6u uit de veren moet om een pareltje te kunnen bemachtigen.

Wat dacht je ervan om je droomtas gewoon zelf te maken? De in Milaan gevestigde kunstenaars Matteo Bastiani en Chiara Rivituso bewijzen alvast dat het kan met hun Instagramaccount @camera60studio. Zij toverden een welbekende Nike-schoenendoos om tot een van Diors populairste handtassen. De tas bestaat dus volledig uit karton en het typische Dior ‘D’-bedeltje werd voor de gelegenheid vervangen door de Nike Swoosh.

Schaar, lijm en tape

Maar daar stopt het niet. Het duo gaat de ganse huisraad door en slaat met de meest alledaagse materialen aan het upcyclen. Zo is er de ‘Mini Vanity Bag’ van Chanel gemaakt van de verpakking van Oreo-koekjes of Fendi’s ‘Baguette Bag’ gemaakt van een McDonald’s-tas die je bij je take-away meekrijgt. De opties zijn werkelijk ein-de-loos. Kriebelt het al om net zo’n uniek stuk te maken? Dan kan je op hun Instagrampagina een tutorial bekijken en via hun website zelfs het patroon voor de ‘Kelly Bag’ printen. Enkele fans van het Italiaanse duo bewezen alvast dat het DIY-projectje tot leuke resultaten kan leiden. Nu jij nog! 😉

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.