Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto: Cent Pur Cent en Lush.

Zero waste in de badkamer: onze redactie testte het uit.

UITGETEST: verpakkingsloze concealer en hervulbare foundation

Hoe moeilijk is het om je badkamer verpakkingsvrij te maken? Onze redactie testte het uit en haalde een heleboel beautyproducten in  huis die geen, of heel weinig, afval met zich meebrengen. Deze week: verpakkingsloze concealer en hervulbare foundation.

Verpakkingsloze concealer


Wat is het?

Een concealer stick met een vaste tex- tuur, die versmelt met de huid eens je hem aanbrengt. Je bergt hem op in een doosje van gerecycleerd karton. Net zoals foundation zit de gemiddelde concealer meestal in een glazen of plastic verpakking, die je nadien bij het restafval gooit.

Pluspunten:

  • De sticks zijn vegan en niet getest op dieren.
  • De concealer hee een zwart, wasachtig uiteinde waaraan je hem makkelijk kan vast- houden en aanbrengen zodat dat hij niet smelt tussen je vingers.
  • Ik verkies normaal gezien eerder vloeibare concealers, dus het was even wennen aan de drogere textuur. Als je het product goed met je vingertop op de huid induwt, versmelt hij wel mooi.


Minpunten:

  • Het product smelt door lichaamswarmte, dus ik betwijfel of dit een goede concealer is om mee te nemen als je op reis gaat naar een war- me bestemming.


Een blijver?

Ik laat ‘ m nog even in mijn make-uptasje zitten, maar ik vrees dat ik toch altijd geneigd zal zijn om naar mijn vertrouwde concealer te grijpen. Ik vind het super dat dit product verpakkingsvrij is, maar ik hou nu eenmaal meer van een vloeibaar product. Bovendien doe ik gemiddeld een half jaar tot een jaar met mijn concealer, dus heb ik niet het gevoel dat ik er ontzettend veel afval mee creëer.

Trix Stick – € 14,95 – Lush.

Hervulbare foundation


Wat is het?

Een minerale foundation poeder in losse vorm, die je aanbrengt met een dikke ronde kwast. Hij is geschikt voor de gevoelige huid en heeft een satijnachtige finish die zowel een droge als vette huid staat. Het product zit in een verpakking gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Pluspunten:

  • Het merk lanceerde onlangs een project waarbij je in deelnemende apotheken je leeg potje opnieuw kan laten vullen met poeder. Je hoe dus geen nieuw potje aan te kopen.
  • De verpakking is van gerecycleerd materiaal.
  • De foundation ziet er erg natuurlijk uit op de huid. Al mijn vooroordelen over poeder worden van de baan geveegd: zolang je het maar juist aanbrengt, kan een poeder net zo goed een glowy effect creëren als een vloeibare foundation.
  • Hij is erg mild en dus geschikt voor de meest gevoelige huidjes.


Minpunten:

  • Als het de eerste keer is dat je een mineraal poeder gebruikt, moet je de techniek eerst even onder de knie krijgen. Moeilijk is het niet: werk het poeder met behulp van een ronde kwast in draaiende bewegingen in op de huid en bouw in laagjes op voor meer dekking.


Een blijver?

Ja, dit potje blij zeker en vast op mijn make-uptafel staan. Ik was nooit fan van foundation in poedervorm, maar deze heeft me voor zich gewonnen. Op sommige dagen heb ik wel meer zin om een vloeibare foundation te gebruiken, dus ik gebruik beide afwisselend.

Loose Mineral Foundation – € 34,99 – Cent Pur Cent, centpurcent.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '