Home FASHION & BEAUTY Beauty Onze redactrice en 19 lezeressen testten het Philips Lumea IPL-apparaat uit

Onze redactrice en 19 lezeressen testten het Philips Lumea IPL-apparaat uit

Dit is wat wij (en zij) ervan vonden na 8 weken testen.

© Cottonbro, Pexels.

Niemand kijkt uit naar die volgende scheerbeurt, laat staan de scheerwondjes, stoppels en jeuk achteraf. Daarom schakelen steeds meer mensen over op laser- of IPL-ontharing. Benieuwd of het de investering waard is? Wij testten het Philips Lumea Prestige IPL-ontharingsapparaat voor je uit.

Flair x Philips

Wat is het?

Lumea Prestige is een krachtig IPL-ontharingsapparaat van Philips, dat je thuis kan gebruiken voor langdurige ontharing (tot 6 maanden lang). De eerste vier behandelingen voer je uit om de twee weken. Na acht weken kan je al tot 92 % haarvermindering opmerken. Nadien voer je om de vier weken een onderhoudsbehandeling uit en na acht onderhoudsbehandelingen blijft je huid gedurende zes maanden glad en haarvrij. Klik hier voor meer info.

Wat vonden wij?

Redactrice Robine: ‘De Philips Lumea is perfect voor wie al dat scheren en epileren grondig beu is. Hij ligt makkelijk in de hand, hij bepaalt zelf de meest comfortabele lichtinstelling voor jou én de behandelingen zijn volledig pijnloos. Ik gebruikte de Philips Lumea steevast tijdens het televisie kijken, want je kan hem draadloos en dus overal gebruiken. En ik schrok écht van zijn effect. Ik heb altijd last gehad van veel en donkere beharing, maar de Philips Lumea heeft ervoor gezorgd dat mijn haartjes wekenlang niet terugkwamen, al vanaf de tweede of derde behandeling.’

Pluspunten

  • Duidelijke handleiding en een handige app die je extra info geeft en begeleidt doorheen de behandeling. Vooral de herinneringsfunctie is een groot pluspunt, die laat je weten wanneer het tijd is voor je volgende sessie.
  • Het is veel minder pijnlijk dan epileren (wat ik voordien deed).
  • Als je normaal een scheermesje gebruikt kan ik dit ook alleen maar aanraden. Zo moet je tenminste geen wegwerpmesjes meer kopen. Véél beter voor het milieu.
  • Ik had vroeger steevast last van stoppels en dat is nu niet meer het geval. Als er nog haartjes terug groeien dan zijn die veel minder stug.

Minpunten

  • Ik heb op sommige plaatsen zwarte puntjes van haartjes die willen doorkomen maar lijken te ‘slapen’, maar het kan zijn dat dat nog vermindert eens ik verder in de behandelperiode zit.
  • Tijdens het behandelen zie je niet waar je al geweest bent, maar een beetje je koppeke erbij houden en dat is ook weer opgelost.

Blijf je het gebruiken?

‘Je betaalt een prijs, maar voor die prijs heb je ook wat. Lees: enkele weken de ervaring alsof je een professionele laserontharing onderging én je hebt er niet eens pijn voor moeten lijden. Win-win! Ik blijf de Philips Lumea ongetwijfeld gebruiken. Zeker in de zomer gaat hij enorm van pas komen.’

Wat vonden zij?

Dit is wat ons testpanel ervan vond.

Lees ook: