https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY UITGETEST: de bonte Colorista-lijn van L’Oréal Paris

UITGETEST: de bonte Colorista-lijn van L’Oréal Paris

Van fuchsiaroze tot turkoois: onze redactrice testte de meest bonte haartinten uit

L'Oréal Paris
Hallo, ik ben Laura. Ik ben 27 en heb nog nooit mijn haar geverfd. Tot ik de vrolijke kleurtjes uit de Colorista-lijn van L’Oréal Paris zag en op slag verliefd werd. ‘Dat móét ik testen’, dacht ik. 
‘Oh nee, je gaat die kleurtjes toch niet testen op je virgin hair?’, gilt collega Martine als ik haar vertel dat ik de uitdaging aanga om voor het eerst in m’n leven m’n haar van een andere kleur te voorzien. 

Colorista

Het avontuur begint met de moeilijke taak een geschikte kleur te vinden voor mijn blonde haren met rosse ondertoon. Het uitgebreide Colorista-gamma maakte het er niet makkelijker op. Zo heb je sprays (in de tinten Grey, Hot Pink, Lavender, Mint, Pastel Blue, Pink en Teal), de washouttubes (in Blue, Lilac, Mint, Orange, Peach, Pink, Purple, Red, Rose Gold, Aqua en Turquoise), de zogeheten paints (in Blue Black, Cherry Red, Copper Blonde, Silver Blonde, Strawberry Blonde, Violet, Bronze, Golden Brown, Grey, Marsala, Mulberry, Ronze, Rose Gold, Smokey Brown en Vintage Gold) en Effects (beschikbaar in Soft Bleach, Balayage en Ombré). Een hele mond vol dus. 
 

De sprays

Het verschil zit ‘m in de ‘houdbaarheid’ van de kleurtjes. Met de sprays – zowel in zachte pasteltinten als felle kleuren – kan je kleuraccenten in je haar aanbrengen voor één dag of avond. Eén keer onder de douche en je hebt je oorspronkelijke haarkleur terug. 

Colorista

De washouts

Wil je je kleurtje liever iets langer houden, dan gebruik je de washouts. Deze formule blijft makkelijk 1 à 3 weken zitten. De kleur vervaagt langzaam tot je weer toe bent aan een nieuw kleurtje. Vind je de kleur toch te fel, dan kan je de zogeheten ‘fader shampoo’ gebruiken om sneller naar je originele haarkleur terug te keren. De verpakking raadt wel aan de washouts niet op gekleurd haar te gebruiken aangezien dat het eindresultaat kan beïnvloeden. 

Colorista

Last but not least bevat de Colorista-lijn permanente kleuringen in iets ‘draagbaardere’ tinten met een blijvend resultaat. Er zijn ook drie ‘effecten’ – Soft Bleach, Ombré en Balayage – die de perfecte basis leggen voor de washouts en sprays. Ik besluit de sprays in Hot Pink en Pastel Blue te testen en de washouts in Aqua en Purple
 

Test #1: Colorista-spray in Pastel Blue

‘Oh My God, je haar is blauw!’, schrikt mijn lief wanneer hij binnenkomt. ‘En dan heb je de badkamer nog niet gezien…’, denk ik stilzwijgend. Gezien ik niet de meest handige Harry ben, spuit ik bij mijn eerste poging namelijk overal verf behalve op mijn lokken. Resultaat: de witte wasbak is nu smurfblauw. Om nog maar te zwijgen van mijn handen. De sprays worden namelijk verkocht zonder handschoenen. Tip: koop een doos latex wegwerphandschoenen. Je manicure zal je dankbaar zijn. 
 
Zodra ik het een beetje onder de knie heb, lukt het sprayen gelukkig wel. Ik geef mezelf een blauwe dipdye – die best fel is om voor pastelblauw door te gaan – en ben er eigenlijk heel tevreden over. Op naar de volgende! 
 

Colorista

Test #2: Colorista-spray in Hot Pink

Bloemetjes, glitters, all things pink: yep, ik ben wat ze noemen een ‘meisje-meisje’. Dat ik een roze haarkleur zou uittesten, stond dus in de sterren geschreven. Ik opteer voor de fuchsiaroze spray Hot Pink en aan de reacties van mijn vriendinnen te zien, is dat een goede keuze geweest. Iedereen is laaiend enthousiast. 
Mijn vriendinnen worden helemaal wild zodra ze mijn roze lokken zien. Mission accomplished! 
Omdat ik bang ben om een Rihanna-coupe ten tijde van haar hit ‘Man Down’ als resultaat te krijgen, kies ik ervoor maar enkele lokken roze te spuiten. Ik bedek de stukken die ik niet wil verven met zilverpapier en dit is het resultaat: 
 

Colorista

Test #3: Colorista-washout in Purple 

Een paarse dipdye, waarom niet? Enige voorwaarde om deze kleurtjes uit te testen, is dat je fearless moet zijn. Dus begin ik met volle moed met het paars verven van m’n haarpunten. Ik kam eerst m’n haar en verdeel het in laagjes om er zeker van te zijn dat elk laagje goed ‘gedekt’ wordt door de verf. 

Ik stap uit de douche, kijk in de spiegel en… zie niets. 

Deze keer zitten er gelukkig wél handschoenen bij de verf, want de witte handdoek op m’n schouders ziet er na 10 minuten net zo paars uit als m’n haar. Een half uurtje later kruip ik onder de douche en wanneer ik achteraf in de spiegel kijk… zie ik niets. De paarse verf heeft helaas niet ‘gepakt’ op mijn haar. Gelukkig is het pr-team van L’Oréal zo vriendelijk om binnen de drie dagen een ombrékit op te sturen waarmee ik m’n haarpunten kan bleachen. De kleur zou beter pakken op gebleekt haar. 
 
Ik ga dus diezelfde week nog aan de slag met de ombrékit in de hoop mijn kleurexperiment snel te kunnen verderzetten. Fingers crossed! 
 

Test #4: Colorista-washout in Aqua

Met een bang hartje begin ik aan m’n vierde kleuring. Ik kies voor de turquoise tint Aqua, niet toevallig mijn lievelingskleur. Ook deze keer kam ik m’n haar eerst grondig en verdeel ik het in stukken. Zodra alle haarpunten van de turquoise verf voorzien zijn, is het een halfuurtje wachten vooraleer ik m’n haar kan wassen. Zelfs voor ik m’n haar droog, merk ik al dat m’n lokken nu blauwgroen zijn. Yes, het is gelukt!
De blauwgroene kleur blijft zo'n anderhalve week goed, pas daarna begint hij te vervagen. 
Ik ben lang niet de enige die het experiment een schot in de roos vindt. Mijn lief, ouders, vriendinnen: iedereen is fan. En het beste nieuws? De blauwgroene kleur blijft zo'n anderhalve week goed, pas daarna begint hij te vervagen. 
 

Colorista

Conclusie

Check eerst goed op de verpakking of de kleur geschikt is voor jouw haartype. Eens je de goede tint hebt gekozen, kan je naar hartenlust beginnen experimenteren. The bolder, the better! 
 
Lees ook: