Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: dit simpele trucje moet je proberen als je last hebt van...

AHA: dit simpele trucje moet je proberen als je last hebt van pluizig haar

Je hebt er maar twee dingen voor nodig en je hebt ze sowieso al in huis!

haar kammen
© Getty

Droom jij van kaarsrechte lokken of een ultrastrakke paardenstaart, maar zorgt jouw pluizig haar voor problemen? Dan hebben wij de oplossing voor jouw kopzorgen. Met dit trucje van Justine Marjan, de haarstyliste van Ashley Graham én Meghan Markle, zijn er straks geen babyhaartjes of andere koppige haartjes meer te bespeuren.

Pluizig haar is een serieuze pain in the ass. Alvast onze excuses voor ons taalgebruik, maar het is nu eenmaal zo. Vaak wassen we ons haar met dure shampoos en zijn we vervolgens nog een tijdje bezig om het perfect glad te krijgen met de stijltang. Soms helpt dit, maar wanneer we een kwartiertje buiten geweest zijn, blijkt al die moeite vaak voor niks. Toch bestaat er een poepsimpel trucje dat hier in een mum van tijd komaf mee maakt.

Justine Marjan die al het haar verzorgde van Karlie Kloss, Kim Kardashian, Ashley Graham én Meghan Markle verlost ons maar al te graag uit ons lijden. ‘Ik heb altijd een tandenborstel in mijn kit zitten. Deze gebruik ik dan in combinatie met wat haarspray, -gel, of –wax’, aldus de haarstyliste in een interview. Wie geen tandenborstel op overschot heeft, kan ook altijd een make-upkwast gebruiken.

How to

Hoe gaat het trucje nu precies in zijn werk? Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje haarlak op je tandenborstel of make-upkwast te verstuiven. Vervolgens ga je alle haartjes die tegenstribbelen zachtjes glad kammen. Zo verlies je geen volume en breng je de rest van je kapsel niet in de war.

Een makkelijk én goedkoop trucje dat zelfs Meghan Markle wist te overtuigen. In 2014 vertelde de kersverse mama in een interview met Birchbox dat ze het regelmatig zelf toepast. ‘Als ik last hebt van pluizig haar verstuif ik gewoon een beetje haarspray op een oude tandenborstel. Vervolgens kam ik de haartjes dan voorzichtig naar beneden. Komt goed van pas wanneer ik een strakke dot draag’, aldus Meghan. Zeker de moeite waard om eens te proberen, dus!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.