Home FASHION & BEAUTY Beauty TREND ALERT: de schuine froufrou maakt zijn comeback in 2020

TREND ALERT: de schuine froufrou maakt zijn comeback in 2020

Baby got bangs. ✂️

Dakota Johnson
© Getty

Wil je graag een froufrou, maar schrikken curtain bangs je af? Probeer dan eens een schuine bles. Deze variant maakt dit jaar zijn comeback en het is eerlijk gezegd niet moeilijk om te begrijpen waarom. Een schuine froufrou past namelijk bij zowat elke gezichtsvorm én het is ook nog eens een stuk makkelijker om te stylen.

In 2020 maken curtain bangs plaats voor een schuine froufrou. Het is zeker niet de eerste keer dat deze variant in de mode is, maar vanaf komend seizoen zullen we dit type steeds vaker terugzien in het straatbeeld. Wij vertellen je alvast waar je op moet letten.

View this post on Instagram

backstage at @versace by @gregswalesart

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Het belangrijkste is de dikte van je froufrou. Vraag aan je kapper om deze niet te dik of te zwaar te knippen. Anno 2020 kies je voor een exemplaar dat heel luchtig valt en natuurlijk overloopt in de rest van je haar. ‘Om ervoor te zorgen dat je schuine bles er modern uitziet, vraag je best aan de kapper om hem lichtjes uit te dunnen. Denk aan subtiele en kleine knipjes in plaats van je froufrou met een schuine en neerwaartse beweging als het ware af te snijden’, aldus haarstyliste Bridget Brager in een interview met Refinery29.

Nog belangrijk is het eindpunt van je froufrou. Een goede richtlijn is het hoogste punt van je wenkbrauw. Het resultaat is het vaak het mooist als je haar hier net over valt. Vraag ook aan de kapper om de rest van je haar in laagjes te knippen. Bij voorkeur loopt alles mooi in elkaar over en zie je geen te groot verschil tussen je froufrou en de rest van je haar.

Is het de eerste keer dat je aan de kapper vraagt om een schuine bles te knippen? Dan kunnen een paar stylingtips nog goed van pas komen. Om ervoor te zorgen dat je froufrou niet tegen je voorhoofd kleeft, wissel je na het wassen de kant van je scheiding. Als je je haar vervolgens in de tegenovergestelde richting gaat drogen, heb je automatisch meer volume als je je froufrou vervolgens weer in model legt. Last van een bad hair day of varieer jij graag als het op je kapsel aankomt? Experimenteer dan eens met een mix van verschillende haarspelden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.