Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 tips voor wie droomt van vollere wenkbrauwen

5 tips voor wie droomt van vollere wenkbrauwen

Was jij iets te enthousiast met je pincet?

wenkbrauwen
© Getty

Was jij iets te enthousiast met je pincet of ben je helaas niet gezegend met volle wenkbrauwen? Flair to the rescue! Wij gingen op zoek naar enkele tips die goed van pas zullen komen wanneer je je wenkbrauwen wil laten uitgroeien.

Dunne wenkbrauwen zijn al jaren uit de mode en zullen waarschijnlijk – never say never – nooit meer hip worden. Heb jij van nature uit alleen geen volle wenkbrauwen of zijn ze door een uitschuivertje met je pincet toch iets dunner dan je zelf zou willen? Probeer dan zeker eens onderstaande tips.

1. Blijf weg van je pincet

Als je vollere wenkbrauwen wil, zal je helaas eventjes moeten doorbijten. Hiermee bedoelen we dat je ze een tijdje met rust moet laten. En nee, ook dat ene haartje dat je zo stoort, wil je voorlopig eventjes niet uittrekken.

2. Fake it till you make it

Je wenkbrauwen laten groeien kan eventjes duren, maar ondertussen kan je ze altijd een handje helpen met make-up. Investeer dus in een aantal goede wenkbrauwproducten. Lees zeker ook enkele reviews voor je iets koopt en als het kan, wil je de producten op voorhand een keertje testen. Ontdek hieronder twee van onze favorieten.

Gimme Brow van Benefit – € 28,35 via Douglas en Eye Brows Styler van M.A.C Cosmetics – € via Douglas

3. Probeer eens een wenkbrauwserum

Een serum voor je wenkbrauwen is nog niet zo populair als een wimperserum, maar het kan wel helpen om je brows er voller en gezonder te doen uitzien. Voor een ultiem resultaat wil je het serum voor minstens een maand één keer per dag aanbrengen en dit op een gereinigde huid.

Brow Booster – € 22,94 via Douglas

4. Verzorg de huid rond je wenkbrauwen extra goed

Breng jij af en toe een scrub aan op je gezicht? Focus je dan een keer iets meer op de huid rond je wenkbrauwen. Zo verwijder je alle dode huidcellen en ben je er zeker van dat je haartjes optimaal de kans krijgen om te groeien.

5. Slaap niet altijd op dezelfde kant van je gezicht

Makkelijker gezegd dan gedaan, we know. Maar als je continu op dezelfde kant van je gezicht slaapt, is er één wenkbrauw die minder goed de kans krijgt om te groeien. Het verschil is natuurlijk minimaal, maar als je wil dat je brows ongeveer gelijk zijn, is het geen slecht idee om het toch eens te proberen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.