Home FASHION & BEAUTY TREND: hair contouring om je gezichtsvorm te verbeteren

TREND: hair contouring om je gezichtsvorm te verbeteren

De laatste nieuwe kleurtechniek.

Na shapen met make-up kan je nu ook je haar contouren om je gezicht beter te doen uitkomen. Spelen met licht en schaduw is de laatste nieuwe kleurtrend bij kappers.

Het principe van hair contouring is te vergelijken met dat van contouren met make-up. Donkere tinten zorgen voor schaduw en lichte tinten creëren een ruimer effect. De kapper zal aangepaste kleuren en diktes van de lokken kiezen om zo je gezichtvorm optisch te verbeteren.

Met lichte tinten vergroot je het volume. Een lichtere kleur zet je dus op het deel van je kapsel waarop je aandacht wil trekken. De donkere tinten gebruik je om te schaduwen en volume te verkleinen.

Van breed naar lang

Drew Barrymore

Paula

Paula

Beeld: L'Oréal Professionnel

Heb je een breed gezicht, dan wil je dat langer laten lijken. Daarvoor plaats je het best lichte accenten bovenaan en op de punten van je haar. Op de zijkanten zet je een donkerdere tint om een schaduweffect te crëeren.

Van lang naar breed

Sarah Jessica Parker

Juliet

Juliet

Beeld: L'Oréal Professionnel

Om een lang gezicht wat breder te doen lijken kan je het best de bovenkant, het haar rond de nek en een deel van de punten donker laten maken. Je krijgt highlights langs je kaaklijn waardoor je gezicht breder lijkt.

Van driehoekig naar ronder

Jennifer Aniston

Alice

Alice

Beeld: L'Oréal Professionnel

Om een driehoekig gezicht meer in balans te brengen wil je de bovenkant optisch versmallen en de onderkant verbreden. Dat doe je door de bovenkant van je kapsel donker te maken en alles onder de kaaklijn lichter. Een ombré of sombré is dus ideaal voor mensen met een driehoekig gezicht.

Vind je het moeilijk om je gezichtsvorm te bepalen? Gebruik dan dit handige trucje. Dan nog een snit vinden die bij je gezicht past en you're good to go.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.