Home FASHION & BEAUTY Beauty Gebarsten lippen? Met deze tips en lippenbalsems genezen ze in no time

Gebarsten lippen? Met deze tips en lippenbalsems genezen ze in no time

Wij laten jouw lippen niet in de kou staan!

lippenbalsems
© Getty Images

Je loopt al wekenlang dagelijks te smeren, en toch lijken je kapotte lippen niet te genezen. Misschien ligt de oorzaak gewoon bij je keuze van lippenbalsem? Het is geen geheim dat bepaalde producten je lippen net nog méér uitdrogen. In geval van nood kan je dus maar beter het kaf van het koren scheiden. Deze redders in nood zullen jou en je droge lippen niet in de kou laten staan, beloofd!

Koude wind, droge lucht door de verwarming en onze natuurlijke reflex om aan onze lippen te likken wanneer ze droog aanvoelen. Dát zijn waarschijnlijk de drie belangrijkste boosdoeners waardoor jij nu al enkele weken gedoemd bent om met kapotte lippen rond te lopen. Die horen nu eenmaal bij de wintermaanden. Maar als ze echt branderig en pijnlijk aanvoelen, is het tijd voor actie.

1. Weet wat je smeert

Ben je al een hele tijd flink lippenbalsem aan het smeren en lijken je lippen er toch niet beter van te worden? Dan zou dat wel eens aan het verzorgingsproduct kunnen liggen. Eén ding kunnen we je zeker meegeven; lippenbalsems die parfum bevatten, kan je maar beter vermijden. Die kunnen je lippen namelijk irriteren en zelfs tot allergische reacties leiden.

Kijk ook uit voor het ingrediënt salycilzuur. Dat werkt exfoliërend, wat goed is om dode huidcellen te verwijderen, maar kan ook leiden tot meer uitdroging. Lippenbalsems met menthol geven je een fris gevoel, maar ook dat ingrediënt kan gevoelige lippen nog droger maken.

2. Kies voor kleur én verzorging

Heb je graag dagelijks een kleurtje op je lippen? Wissel dan je favoriete lipstick eens af met een getinte lippenbalsem. Die laatste bevat meer voedende ingrediënten, terwijl een gewone lipstick – zeker met een matte finish – je lippen sneller zal uitdrogen. Aan keuze geen gebrek, want er bestaan heel wat goeie lippenbalsems in verschillende tinten.

3. Scrub away!

Net zoals op je gelaat en op je lichaam is het ook op je lippen nodig om geregeld de dode huidcellen te verwijderen om ze egaal en gezond te houden. De beste manier om dat te doen, is scrubben.

Geen lipscrub in huis? Breng wat Vaseline aan op een oude (en dus zachte) tandenborstel en masseer vervolgens je lippen. Ook deze methode haalt de dode huid weg en laat je lippen boterzacht en gehydrateerd achter.

Om écht van die kapotte lippen af te raken, kunnen wij altijd rekenen op 7 onderstaande toppers.

1 / 7
Lip Balm #1 van Kiehl’s
Lip Scrubtious van M.A.C Cosmetics
Skin Food Lip Balm van Weleda
Remederm Lippenbalsem van Louis Widmer
Rêve de Miel lippenbalsem van Nuxe
Cold Cream Lip Butter van Avène
Tinted Lip Conditioner in de tint ‘Arabian Knights’ van Ilia
Lip Balm #1 van Kiehl’s
Lip Balm #1 van Kiehl’s

De katoenzaadolie in deze lippenbalsem van Kiehl’s beschermt en verzacht jouw gesprongen of gebarsten lippen. Hij behoedt je lippen voor de uitdroging die veroorzaakt wordt door de wind of de kou. Deze lippenbalsem bevat een lichte zonnebescherming en komt in 4 frisse smaken: munt, peer, mango en veenbes.

€ 9 – Kiehl’s via De Bijenkorf

Lip Scrubtious van M.A.C Cosmetics
Lip Scrubtious van M.A.C Cosmetics

Droge en schilferige lippen behoren tot het verleden dankzij deze peeling op basis van suiker waarmee je je lippen op milde wijze kan exfoliëren. De scrub is verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder nectar, passievrucht, vanille en bessen.

€ 17,99 – M.A.C Cosmetics via ASOS

Skin Food Lip Balm van Weleda
Skin Food Lip Balm van Weleda

Deze boterachtige lippenbalsem voedt en herstelt jouw lippen met zonnebloemolie, wolwas en helende plantenextracten. Bye bye, droge mond. Hello, zachte en soepele lippen!

€ 4,89 – Weleda via Bol.com

Remederm Lippenbalsem van Louis Widmer
Remederm Lippenbalsem van Louis Widmer

Deze compacte lippenbalsem verzorgt, hydrateert en herstelt droge, gebarsten en geïrriteerde lippen. De karitéboter werkt voedend, de vitamine A herstelt en normaliseert de delicate huid en de panthenol zorgt ervoor dat je beschadigde en geïrriteerde mond weer kalmeert.

€ 7,58 – Louis Widmer via Multipharma.be

Rêve de Miel lippenbalsem van Nuxe
Rêve de Miel lippenbalsem van Nuxe

Deze herstellende lippenbalsem bevat een mix van honing, plantaardige oliën en propolis, een zeldzaam en kostbaar ingrediënt uit de bijenkorf. De drie ingrediënten pakken op een efficiënte manier droge en gebarsten lippen aan. De balsem kalmeert, voedt en herstelt. Bovendien ruikt hij heerlijk!

€ 17,36 – Nuxe via Bol.com

Cold Cream Lip Butter van Avène
Cold Cream Lip Butter van Avène

Deze vloeibare balsem voedt, herstelt en verzacht je lippen. Dankzij sucralfaat (3%) herstellen de barstjes en kloven snel en het thermaal water van Avène geeft je lippen een comfortabel gevoel. De lip butter is bijzonder geschikt voor droge lippen of lippen die barstjes of kloven vertonen door agressieve weersomstandigheden of uitdrogende medische behandelingen. Een toppertje!

€ 5,87 – Avène via Farmaline.be

Tinted Lip Conditioner in de tint ‘Arabian Knights’ van Ilia
Tinted Lip Conditioner in de tint ‘Arabian Knights’ van Ilia

De organische ingrediënten van deze lipstick kalmeren en verzorgen je lippen als een balsem. Tegelijkertijd wordt je mond voorzien van een opvallende tint. Bovenstaand exemplaar luistert naar de naam ‘Arabian Nights’ en kan je het best omschrijven als kersenrood.

€ 30 – Ilia via Bløs Shop

Nog meer leesvoer om de winter door te komen: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.