Home FASHION & BEAUTY Beauty TREND: met deze tips maak jij glossy oogschaduw draagbaar

TREND: met deze tips maak jij glossy oogschaduw draagbaar

Shop onze favoriete producten om deze look zelf te creëren.

Instagram: @celine_bernaerts

De trend begon op de catwalk, sijpelde langzaam door op de Instagramfeed van beautygoeroes en bereikt nu ook het straatbeeld: oogleden met een kleurtje én een ultraglossy laagje erover. Hoe je make-upfiasco’s voorkomt en de boel draagbaar houdt? Dat leggen we je met plezier uit.

Felgekleurd en glossy, een transparante wetlook of een subtiele roze glans? Laat je eerst en vooral inspireren en ga op zoek naar een versie waarvan je vindt dat die bij je zou passen.

Tip 1: gebruik een oogschaduwprimer

Om te voorkomen dat je glossy oogleden na een uur al eerder op een uitgelopen kleurboeltje lijken, kan je maar beter starten met een primer op je oogleden. Dep het product voorzichtig met je vingertoppen op je volledige ooglid en laat even opdrogen vooraleer je oogschaduw aanbrengt.

Photo Finish Lid Primer – € 21 – Smashbox, bekijk hier.

Tip 2: gebruik oogschaduw met crèmebasis

Niet elke oogschaduw met poedertextuur werkt goed samen met een lipgloss of vaseline. Kies dus voor een veiligere optie en voorkom een klonterig goedje door oogschaduw met een crèmebasis te gebruiken. Die zal makkelijker mengen met de vloeibare toplaag.

Color Tattoo ‘Endless Purple’ – € 15,95 – Maybelline, bekijk hier.

Tip 3: creëer glans met lipgloss of vaseline

Lipgloss kan soms kleverig aanvoelen, dus let goed op welke je gebruikt. De Lipglass van MAC is bij visagisten een populaire favoriet om op oogleden te gebruiken.

Lipglass – € 9,90 – MAC, bekijk hier.

Vaseline – € 5,09 – Vaseline, bekijk hier.

Tip 4: kies de juiste lipstickkleur

Kies je voor glossy oogleden met een kleurtje, dan breng je je make-uplook beter in balans met een neutrale lipstick en eventueel zelfs met matte lipstick. Laat je je oogleden ongekleurd en kies je enkel voor een glossy laagje erop, combineer dan met een knalrode lipstick voor een contrasterend effect.

Rouge Edition Velvet Lipstick – € 12,80 – Bourjois, bekijk hier.

L’Absolu Rouge Matte – € 32,50 – Lancôme, bekijk hier.

Tip 5: fake it ’til you make it

Lijkt het je maar niets om met lipgloss of vaseline op je oogleden rond te lopen, dan kan je ook een beetje valsspelen. Met behulp van de juiste oogschaduw kan je immers ook gewoon een optische illusie creëren waardoor het lijkt alsof je oogleden een wetlook hebben.

Breng een oogschaduwkleur naar keuze aan op je volledige ooglid. Daarbovenop breng je een lichtere oogschaduw aan met een metallic finish, maar dan enkel centraal op je ooglid. Dat centrale, glanzende deeltje zal het licht opvangen, waardoor je een wetlook krijgt.

Liquid Moondust Cream Eyeshadow – € 24,50 – Urban Decay, bekijk hier.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.