Home FASHION & BEAUTY Beauty Subtiele sparkles, het kan: met deze glitterdetails ben jij de ster van...

Subtiele sparkles, het kan: met deze glitterdetails ben jij de ster van de avond

Shine on, you lovely diamond. 💎

glitters
Joppe De Campeneere

Het feestseizoen is weer geopend, en dat betekent gezelligheid, veel eten en ook de kans om weer eens all out te gaan met je outfit of make-up. Als je in het dagelijkse leven niet echt het type bent om te experimenteren met je look, is het soms moeilijk om iets voor feestelijke gelegenheden te vinden dat bij je past. Fear no more, want deze glitterdetails passen bij iedereen!

Glitters kunnen soms een gigantische pain in the ass zijn. Ze kruipen immers overal, behalve waar je ze effectief wil, je hebt er vaak speciale lijm voor nodig, het is lastig om precies te werken… Gelukkig verhoorden de make-upgoden onze gebeden en komen verschillende beautymerken nu met producten die ons leven heel wat makkelijker maken. Voor alle glitterdetails in deze look (uitgezonderd mijn linkeroor) gebruikte ik slechts één product. Geen lijm, geen gedoe, zelfs geen borstel. Welcome to the stage, glitterliners!

Glitterliners zijn op zich niks nieuws. Ze bestaan al een tijdje, maar ik heb ze pas recent kunnen toevoegen aan mijn collectie en ben er nu al verliefd op. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos en ze zijn erg makkelijk om te gebruiken. Zelf heb ik de Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliners in drie kleuren, en ik integreerde ze alle drie in dit artikel. De blauwe glitter aan mijn oog is Gamma Ray, de bordeaux glitter op mijn mond en wenkbrauw heet Stix and Bones, en de transparant-veelkleurige glitter in de binnenhoek van mijn oog draagt de naam Pyro. Laat ons even overlopen wat ik precies gedaan heb.

A little sparkle never killed nobody!

Laat ons beginnen bij de grootste blikvanger van deze look: mijn zilverkleurige oor! Ik had het in een vorig artikel al over de trend waarbij je je oren als juweel gebruikt. Het ideale moment om dat te proberen is natuurlijk de eindejaarsperiode. Voor dit deel van mijn make-up gebruikte ik geen glitterliner, maar wel een simpele zilverkleurige oogschaduw, die ik gewoon met mijn vinger aanbracht. Je kan zelf kiezen of je asymmetrisch – dus één gekleurd oor – gaat of toch lekker beide oren in de verf zet.

En dan is er de glitterliner. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om de liner aan te brengen aan je wimperrand. Je kan ervoor kiezen om de lijn een beetje uit te blenden met je vinger of een borstel voor een iets meer ongedwongen feel. In de inner corner gebruikte ik een subtielere glitter die toch het licht vangt om mijn blik wat meer te openen.

Iets minder doorsnee is het om de glitter aan te brengen aan het uiteinde van je wenkbrauw of op de bovenste rand van je lip. Af en toe moet je gewoon eens out of the box denken, want het resultaat kan je verrassen! De bordeaux glitter is subtiel, zodat hij mooi blendt met mijn wenkbrauwen, maar hij is ook shiny genoeg om een extra fabulous toets aan het geheel te geven. Op mijn lip tekende ik eerst heel precies met de liner langs mijn cupidoboog, om daarna met mijn vinger de glitter naar onderen toe te vervagen. Supermakkelijk om een nude lip naar the next level te tillen.

You do you, baby

Je kan zo veel of zo weinig glitterdetails in je make-uplook verwerken als je wil. Wil je eerder subtiel gaan? Doen! Heb je liever wat meer drama? Dat kan ook. Ik hoop dat jullie dit jaar uit mijn artikels hebben geleerd dat make-up en mode manieren zijn om je uit te drukken, dat je nieuwe dingen kan proberen en trends heel makkelijk naar je hand zet, zodat ze bij je passen. Af en toe moet je gewoon ‘fuck it’ zeggen en je eigen zin doen, hoe de rest van de wereld er ook over denkt. Kledij en make-up zijn uiteindelijk maar wat ze zijn; aan het einde van de dag gaat je outfit uit en je make-up van je gezicht af, en de volgende dag kan je weer iets anders proberen. It’s not that deep, it’s only fashion. So you might as well have fun with it!

Ik wil iedereen die het afgelopen jaar mijn avontuur bij Flair gevolgd heeft, vanuit de grond van mijn hart bedanken. Dit mag dan misschien het laatste artikel van deze reeks zijn, ik heb nog heel wat onuitgewerkte plannen liggen. En je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt… In de tussentijd kunnen jullie me altijd volgen op mijn sociale media; alle kanalen dragen de naam @joppe_dc. Until we meet again! Veel liefs en vooral veel glitter, van mij voor jullie.

Tekst: Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.