Home FASHION & BEAUTY Beauty Vergeet contouring! Soft glam is dé make-uptrend voor 2020

Vergeet contouring! Soft glam is dé make-uptrend voor 2020

Wij zijn alvast fan! 😍

soft glam
© Joost Govers

Enkele jaren geleden waren statement brows en contouring helemaal in, maar anno 2020 mag het allemaal iets natuurlijker en subtieler. ‘Soft glam’ is dit jaar namelijk de trend op vlak van make-up en wij leggen je met veel plezier uit hoe je deze natuurlijke make-uplook kan bekomen.

Waar we vroeger net ons best deden om zo veel mogelijk te veranderen, willen we nu juist gaan benadrukken wat we al hebben. Zo willen we een natuurlijke en egale huid zonder al te veel harde lijnen op vlak van bronzer of highlighter. Een trend die zich ook doorzet op vlak van wenkbrauwen en oogschaduw. Want ook daar streven we naar een zacht effect en wij leggen je alvast uit hoe je deze look kan creëren.

Voorbereiding is alles

Bij deze make-uptrend is huidverzorging enorm belangrijk. Zorg er dus voor dat je huid grondig gereinigd en gehydrateerd is. Om ervoor te zorgen dat je make-up een hele dag blijft zitten, breng je nadien eerst een primer aan. Kies hierbij voor een exemplaar dat voor een glowy effect zorgt en niet eentje die je huid extreem gaat matteren.

€ 35 via De Bijenkorf

Gebruik de juiste tools

Het uiteindelijke resultaat hangt voor een groot stuk af van de tools die je gebruikt. Op vlak van foundation gebruik je dus beter geen platte foundationkwast. Dit type penseel zorgt namelijk voor een iets minder natuurlijk effect. Een buffing brush of een make-upspons gaat je dan weer wel een natuurlijke finish geven. Bovendien kan je met deze tools je make-up iets makkelijker blenden.

€ 8 via De Bijenkorf

Finishing touch

Wanneer je de focus legt op een glowy effect, kan het zijn – zeker als je een vette huid hebt – dat je hier en daar iets meer gaat glimmen dan je zelf wil. Werk je make-up dus af met een vleugje poeder. Kies hier niet voor een compactpoeder, maar wel voor een losse of transparante poeder. Zo krijg je het natuurlijkste resultaat zonder dat je gaat glanzen doorheen de dag of – voor de droge huidjes onder ons – dat je last krijgt fijne droogtelijntjes. De laatste stap is een setting spray aanbrengen. Deze gaat je huid nog wat extra hydrateren en daarnaast ben je er zo zeker van dat je make-up een hele dag mooi blijft.

€ 18 via De Bijenkorf

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.