Home FASHION & BEAUTY Beauty #FlairShelfie: deze beautytoppers staan in de badkamer van beautyredactrice Elisabeth

#FlairShelfie: deze beautytoppers staan in de badkamer van beautyredactrice Elisabeth

Inclusief een budget buy van nog geen 6 euro!

De beste budget buy, aan welke crème zijn ze al heel hun leven verknocht en welk beautylabel heeft hun hart gestolen? Dit vind je in het badkamerkastje van onze beautyexperts!

1 / 7
Sound of C
Miranda’s mirakel
Tv-routine
Ochtendboost
Pot-verdorie goed
Zotte kuren
Antipuistenpatser
Sound of C
Sound of C

De producten van The Ordinary zijn belachelijk goedkoop. Het duurste kost net geen vijftien euro, gemiddeld draait de prijs rond zes euro. Dat heeft echter niets te maken met mijn adoratie voor het merk. Ik koop het omdat ik het zo ongelooflijk goed vind. De producten zijn hoog geconcentreerd en hebben onmiddellijk een positief effect op de huid. Bovendien kan je op hun website met al je vragen terecht; als je mailt krijg je een persoonlijk antwoord en voorstel terug. Dit vitamine C-poeder, dat ik meng met een hyaluronserum van hetzelfde merk, is een vaste waarde in mijn routine. Het maakt mijn huid glad, strak en glowy.

100% L-Ascorbic Acid Powder – € 5,80 – www.theordinary.com

Miranda’s mirakel
Miranda’s mirakel

In een interview met Miranda Kerr las ik dat ze verknocht is aan ‘dry brushing’. Met een speciale lichaamsborstel wrijf je in cirkelvormige bewegingen over armen, benen en billen om dode huidcellen te verwijderen. Zo worden ze zachter en glanzender. Sinds ik dat trucje toepas, is mijn lichaam veel zachter. De hydraterende crèmes of oliën die ik daarna gebruik, hebben bovendien veel meer impact. Toegegeven, het is niet het meest aangename klusje maar het resultaat is de moeite waard.

Body Ionic Brush – € 32 – KLAPP, bij www.klapp-cosmetics.com.

Tv-routine
Tv-routine

Sinds ik een tv kocht, is mijn beautyroutine aangepast. In plaats van me in de badkamer klaar te maken voor de nacht, doe ik dat nu gezellig in de zetel bij mijn favoriete serie. Ik kies mijn producten sindsdien uit op basis van gebruiksgemak (lees: luie ik die niet meer van de bank wil). Dus gebruik ik nu een micellair water en een herbruikbaar reinigingsdoekje, en maskertjes waarvan je de restjes gewoon mag inmasseren in plaats van afspoelen. Dit micellaire watertje met sprayknop is het meest praktische dat ik al kon vinden.

24 Micellaire Water – € 25,50 – H2 Bio, www.h2Oathome.com

Ochtendboost
Ochtendboost

Ik ben geen ochtendmens, maar deze olie van Aveda heeft een positief effect op mijn humeur én teint. Gebruik er een klein pompje van (je moet echt zuinig zijn) nadat je je gezicht hebt gemasseerd met de Aveda Facial dry brush. De geur is verkwikkend en je bloedsomloop krijgt een boost, zodat je er meteen wakker uitziet. Door de milde exfoliërende werking van de borstel, wordt je huid ook nog eens extra zacht. Enige nadeel: je moet er wel drie of vier minuutjes extra voor uittrekken.

Tulasara Radiant Oleation Oil – € 58 – Tulasara radiant facial dry brush – € 40 – Aveda, www.aveda.eu en www.mona.salon

Pot-verdorie goed
Pot-verdorie goed

Ik val onder de categorie ‘moeilijk geval’ als het over hydraterende lichaamsproducten gaat. De meeste bodylotions maken mijn huid allesbehalve mooier: mijn huid krijgt er bobbeltjes van of gaat trekken. (Natuurlijke) oliën vind ik véél beter, maar die moet je minstens een kwartier laten intrekken en zijn dus niet ideaal voor ’s morgens. Deze crème is de uitzondering: hij maakt mijn huid mooi zacht, trekt meteen in, hydrateert minstens twaalf lang en ruikt ongelooflijk lekker (zacht en fris zoals oranjebloesem). Zeker niet goedkoop, maar zo goed!

Soin Corps Hydratant Continue Nourissant – € 31,30 – Annayake, www.parfuma.com

Zotte kuren
Zotte kuren

Naast The Ordinary is ook Paula’s Choice niet weg te denken uit mijn badkamer. Ik hou van de no-nonsense-aanpak van het merk en van de vrouw – Paula Begoun – erachter. De boosters zijn fantastisch. In kuurvorm zijn ze heel makkelijk aan je vertrouwde routine toe te voegen. Op dit moment gebruik ik de Peptide booster op basis van piptiden, aminozuren en adenosine. Die werkt verstevigend, kalmerend en huidherstellend. Daarnaast zijn ook de 1% retinol booster en de 10% niacinamide booster geweldig.

Peptide booster – € 56 – Paula’s Choice, www.paulaschoice.nl

Antipuistenpatser
Antipuistenpatser

Environ is nog zo’n merk dat ik wel weet te appreciëren. Zij geloven immers heel erg in de kracht van vitamine A, en ik ook. Zeker als je een vette huid hebt met af en toe puistjes en tegelijk fijne lijntjes wil aanpakken. Wanneer mijn huid hormonaal ontregeld is, grijp ik altijd naar dit masker op basis van exfoliërende zuren. Daarna is ze meteen beter in balans.

Focus Clarity + – € 39 – Environ, www.parfuma.com

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.