Home FASHION & BEAUTY Scheel model scheert hoge toppen

Scheel model scheert hoge toppen

Hannah Hillier
Modellen zijn perfecte wezens van dertien in een dozijn? Niet altijd. De negentienjarige Moffy kijkt scheel, maar werd gescout door Storm Models, dat ook Kate Moss en Cara Delevingne tekende. Ondertussen boekt ze gegeerde modellenklussen en heeft de hele wereld het over haar ongewone schoonheid. 

Pop

Moffy, kort voor Myfanwy, lijdt aan strabismus. Ze kijkt dus scheel, al heeft ze het zelf liever over haar 'funny eye'. Ze verscheen afgelopen zomer op de cover van cultmagazine Pop en nu heeft ze ook een contract getekend bij het befaamde Storm Models, dat haar al eerder opmerkte op een festival toen ze pas veertien was.

Overal klinkt het dat Moffy de heersende idealen omverwerpt en dat de modewereld mede dankzij haar onconventionele schoonheid ontdekt heeft. Maar zelf durft het model zich niet zo'n belangrijke rol toedichten. In een interview met Britse krant The Daily Telegraph zei ze: "Als ik door mijn zogezegde aandoening anderen kan doen inzien dat het oké is om je 'gebreken' te omarmen, dan is dat geweldig, en ik voel me erg gevleid dat mensen het op die manier bekijken."

Wij willen in ieder geval meer zien van deze cross-eyed beauty!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.