Home FASHION & BEAUTY Fashion MICROTREND: deze praktische muts uit onze kindertijd duikt plots weer op

MICROTREND: deze praktische muts uit onze kindertijd duikt plots weer op

Heb jij er ook nog eentje in de kast liggen?

Sfeerbeeld © Pexels

Hoewel de grootste trends voor de lente en de zomer al stilaan onthuld worden, duikt er op de valreep nog een winters accessoires op waarvoor modemeisjes als een blok lijken te vallen. De kans dat je het trending stuk al eens gezien hebt, schatten we trouwens erg hoog in, want als ukkie was het een verplicht deel van je wintergarderobe. Althans volgens je mama…

‘s Ochtends uit je heerlijk warme bedje rollen om vervolgens een frisse neus te gaan halen, is absoluut geen lachertje. We pakken ons dan ook steevast in met een wollen muts én een ultralange sjaal die zo als deken dienst zou kunnen doen. Helaas durven die winterse accessoires weleens voor problemen te zorgen als er een windvlaag opsteekt. Zeker als je op die stalen ros van jou zit. Om wegvliegende sjaals en mutsen te vermijden, halen modemeisjes nu de balaclava van onder het stof.

Een stijlvolle schildpad?

De bala wat? De balaclava is simpelweg een soort van wollen bivakmuts met een groot gat voor je ogen, neus en mond. Je trekt hem over je hoofd en vervolgens sluit ie ook netjes rond je hals aan. Het kledingstuk doet ons in de eerste plaats vooral denken aan vervlogen tijden, maar de Scandi crowd weet er plots weer een hip accessoire van te maken. Dat net zij het stuk weer tevoorschijn toveren, mag geen verrassing zijn. Zij weten als geen ander hoe je je tot een schildpad moet transformeren om die barkoude temperaturen te overleven.

Hoewel heel wat fashionista’s de sportieve kaart trekken, combineert de Deense Linea Maria de muts net met ultrachique items zoals een poederroze jas met imitatiebont en een jurk in bloemetjesprint. Styliste Emili Sindlev gaat dan weer voor een tijdloze trench en bestempelt haar outfit als het ultieme corona-uniform. Want ja, wie wil kan de balaclava ook over de mond trekken.

Hoewel wij bij de gedachte aan de muts uit onze kindertijd spontaan claustrofobie krijgen, zijn er ook wel een paar voordelen aan verbonden. Koud zal je het inderdaad niet hebben, en voor de mensen met uitstelgedrag is er ook een bonus. Niemand die namelijk weet hoelang jij je haar al niet gewassen hebt met zo’n breisel op je hoofd.

Lees ook: