Home FASHION & BEAUTY Fashion Postorderbedrijf 3 Suisses is failliet

Postorderbedrijf 3 Suisses is failliet

De verkoop daalt al jaren.

Shutterstock

De Belgische tak van het bekende postorderbedrijf 3 Suisses is failliet. De verkoop bleef de laatste jaren dalen, dus besloot het bedrijf om er de stekker uit te trekken.

De meesten onder ons herinneren zich hoe onze liefste mama’s een paar keer per jaar de dikke 3 Suisses-catalogus uit de brievenbus haalde om er daarna samen met jou door te bladeren. Het was decennia geleden een nieuwe methode om nieuwe kleren in huis te halen. In plaats van effectief naar een winkel te gaan, kon je je bestelling via de telefoon doorgeven en kreeg je een goede week later het pakketje aan huis geleverd.

Dit werd natuurlijk hopeloos achterhaald toen webwinkels als paddenstoelen uit de grond schoten. 3 Suisses ging natuurlijk mee met zijn tijd en ondertussen kan je ook al geruime tijd online kledij in je winkelmandje deponeren. Toch zag het bedrijf hun verkoop de laatste jaren alsmaar dalen.

2 miljoen euro verlies

In 2016 verkochten ze nochtans nog spullen voor 15 miljoen euro, maar zelfs met die indrukwekkende cijfers bedroeg het verlies nog 2 miljoen euro. Ook nu tijdens de zomersolden namen ze een slechte start. Mensen kochten maar liefst dertig procent minder dan vorig jaar en daarom besloot het Franse bedrijf Domoti, dat eigenaar is van 3 Suisses België, het faillissement aan te vragen en er bijgevolg dus mee te stoppen. Bij de Belgische tak van 3 Suisses werkten nog achttien mensen en een curator gaat nu op zoek naar een overnemer.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.