Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 manieren om een droge en pluizige ochtendcoupe te vermijden

5 manieren om een droge en pluizige ochtendcoupe te vermijden

Onze favoriete tip: stop je haar in een hair wrap!

Eens je opstaat met droog en pluizig haar is het moeilijk om die weerbarstige lokken in bedwang te krijgen. Pluizig haar ziet er warrig uit en is moeilijker te stylen. Beter voorkomen dan genezen, vinden wij. Dit zijn de beste manieren om een pluizige ochtendcoupe te voorkomen.

1. Ga niet met nat haar slapen

Was je je haar graag ‘s avonds, zorg dan dat het door en door droog is vooraleer je in bed kruipt. Wanneer je natte of vochtige lokken tegen je kussensloop en lakens wrijven worden ze pluiziger. Bovendien heb je ‘s nachts geen controle over hoe je haar droogt, waardoor je ‘s morgens kan verrast worden door bizarre kinken en kronkels in je haar.

2. Breng een haarolie of serum aan

Pluizig haar ontstaat doordat je haar vocht opneemt uit de lucht. Een voedende haarolie of hydraterend serum helpt je haar om vocht vast te houden en legt een beschermend laagje rond je lokken waardoor ze minder vocht zullen opnemen en dus minder snel pluizig worden. Bovendien zijn je puntjes zo goed verzorgd en breken ze minder snel. Breng dus voor het slapengaan een paar druppeltjes olie of serum aan op de lengtes van je haar.

3. Slaap met een hoge knot of vlecht

Als je haar ‘s nachts vastzit in een knot of vlecht ontstaat er minder wrijving en heb je minder kans op pluizen. Breng eerst een paar druppeltjes olie of serum aan en draai je haar vervolgens in een knot of vlecht. Om je haar vast te maken gebruik je liefst een zachte scrunchie die geen afdruk nalaat. Je haar zal er ‘s morgens mooi glad en glanzend uitzien, beloofd!

4. Slaap op een zijden kussensloop

Katoenen lakens zijn ruwer en zorgen dus voor meer wrijving waardoor je haar pluiziger wordt. Een zijden kussensloop is zachter en ruwt je haar minder op. Het is bovendien ook zachter voor je huid en zou zelfs de kans op rimpels verminderen. Win win!

Satijnen Kussensloop – € 23,95 – Beauty Pillow, shop hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Draag ‘s nachts een hair wrap

Ieder haartype – van heel dun tot dik en gekruld – heeft baat bij een hair wrap. Het is een soort zijden muts waar je je haar onderstopt, waardoor het beschermd zit en dus niet blootgesteld wordt aan droge of vochtige lucht en wrijving. Bovendien blijven krullen, waves of een brushing op deze manier langer intact.

‘The Lila’ Hair Wrap – € 56,95 – Silke London, shop hier

Lees ook: