https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty KAPSELTIP: deze variant op de bob is komende zomer ontzettend populair

KAPSELTIP: deze variant op de bob is komende zomer ontzettend populair

keira knightley
© Getty

De bob is een haarstijl die wellicht nooit meer uit de mode zal gaan, want de afgelopen jaren hebben we al ontelbaar veel verschillende varianten van dit populaire kapsel de revue zien passeren. Zie jij een iets kortere coupe wel zitten? Dan kies je deze zomer best voor de zogenaamde shattered bob!

De shattered bob heeft zijn naam zeker niet gestolen. Bij deze haarstijl draait namelijk alles rond het uiteinde van je haar. Zo voeg je ter hoogte van je puntjes wat extra textuur toe voor een nonchalante finish. Voorbeeld bij uitstek is alvast Keira Knightley. De Britse actrice werd namelijk al enkele jaren geleden met deze coupe gespot.

Shattered bob

Zie jij de look van Keira wel zitten? Dan kan je thuis al een keertje proberen of het kapsel je wel staat. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je zelf de schaar in je lokken moet zetten. Volgens haarstylist Jason Hogan helpt het namelijk om je haar een keertje op te steken. ‘De ideale lengte voor dit kapsel is net onder de kaaklijn. Steek je lokken dus op met een aantal schuifspeldjes om te kijken of je je comfortabel voelt met deze lengte’, aldus Jason in een interview met Glamour UK. Als je kapsel momenteel totaal anders is, is het ook een goed idee om enkele voorbeeldfoto’s mee te nemen naar je kappersafspraak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij de kapper is één ding, maar thuis je haar zelf in model leggen, is vaak niet zo makkelijk. Gelukkig heeft Jason ook hier enkele tips voor. Een eerste tip is om een volumemousse of textuurspray te gebruiken. Vervolgens droog je je haar met een haardroger en geef je de uiteindes vorm met behulp van een stijltang. Last van pluizig haar? Gebruik dan nog haarolie op de puntjes. Zo ziet je haar er niet alleen glanzend, maar ook extra gezond uit. Belangrijk bij deze look is dat het geheel er niet té perfect uitziet. Een beetje nonchalance mag zeker!

Lees ook: