Home FASHION & BEAUTY Fashion Zo gingen de sterren gekleed op de rode loper van de Oscars

Zo gingen de sterren gekleed op de rode loper van de Oscars

Zendaya is killing it!

Oscars outfits
© Getty

Gisteravond werden de Oscars voor de 93ste keer uitgereikt. Sterren als Margot Robbie en Amanda Seyfried zakten daarvoor af naar het Union Station in Los Angeles om er het grootste filmtalent van het voorbije jaar in de kijker te zetten. Naar goede gewoonte zette iedereen zijn beste beentje voor op de rode loper, maar wie ging er met de prijs voor de mooiste outfit naar huis?

Margot Robbie

Terwijl Margot vorig jaar nog in een zwarte, toch wel saaie jurk kwam opdraven, kiest ze voor de 93ste editie voor een gewaagdere outfit én een nieuwe coupe. De jurk is een ‘Chanelleke’, heeft een eenvoudige snit, maar komt wel in een prachtig zilveren bloemenprint. Oké, de jurk behoorde daarmee niet meteen tot de meer opzichtige looks van de avond, maar het was wel meteen een van de mooiste en had een chique uitstraling.

H.E.R.

Uniek. Dat is het woord dat met stip bovenaan de checklist van de 23-jarige singer-songwriter staat als het op rodeloperjurken aankomt. Deze dramatische kobaltblauwe cape met capuchon van Peter Dundas vormt niet alleen een knipoogje naar Prince anno 1985, maar bevat ook de tekst van haar voor een Oscar genomineerde nummer van ‘Judas and the Black Messiah’, ‘Fight For U’. Een paar ronde shades kunnen uiteraard niet ontbreken en maken haar look helemaal badass.

Halle Berry

Met twee maanden extra bedenktijd (n.v.d.r. de prijsuitreiking was oorspronkelijk gepland voor 28 februari 2021) zou je denken dat je outfit wel helemaal on point is. Helaas hadden we dat gevoel bij Halle Berry, die vannacht een beeldje mocht uitreiken, totaal niet. Ze verscheen in een zachtpaarse Dolce & Gabbana-jurk die erg vreemd gedrapeerd was. Alsof de ontwerper nog een restje stof over had en het er dan maar gewoon op de eerste de beste plaats nog op kleefde. Onze ogen gingen bovendien vooral naar de stompe bob van de 54-jarige actrice. Die was wel een verrassing.

Tiara Thomas

Een maatpak saai? Think again, ladies. Tiara Thomas, die samen met H.E.R. het Oscarwinnende nummer ‘Fight For U’ schreef, verscheen in een op maat gemaakt pak van Jovana Louis. En wat voor een. Een gestructureerde blazer bezet met veertjes, diepe V-hals, poederwit… Tiara weet hoe ze een fashionstatement moet maken, en dat maakt dat het een van onze favoriete looks van de avond is. Stiekem zouden wij hierin zelfs naar het altaar durven wandelen.

Amanda Seyfried

De ‘Mank’-actrice die genomineerd was voor de beste vrouwelijke bijrol ging vannacht voor een Armani Privé-jurk in een gedurfd rood met een silhouet dat social distancing meteen een stuk eenvoudiger maakt. Sorry Amanda, maar wij kunnen onze ogen gewoonweg niet van je ultradiepe decolleté houden. Het is een look die het oude Hollywoodglamour perfect weet weer te geven en waar Amanda enorm veel zelfvertrouwen in uitstraalt. Alsof ze de jurk haast zelf ontworpen heeft…

Zendaya

Het moet gezegd worden: Zendaya stelt ons zelden of nooit teleur als het op rodeloperevents aankomt. De ‘Euphoria’-actrice kiest dan meestal wel voor een lange galajurk, maar vraagt steevast voor een statementdetail dat bijzonder sexy oogt. Die match vond ze deze keer bij Valentino. We houden van het lichte, zwierige gevoel, de prachtige gele kleur en haar bijhorende golvende haarlokken. Het is een look waarmee je gerust eens voor een ventilator kan gaan staan en natuurlijk speelde ze dat effect volledig uit.

Reese Witherspoon

Onze eerste reactie bij het zien van Reeses sobere Dior-jurk was yay, tot we de details in de gaten kregen. Oké, het rode kleurenspel is leuk en weet haar teint mooi te complimenteren, maar wat bezielde de ontwerper om nog bandjes in de strijd te gooien? Vooral die zwarte leren riem in de taille vormt een complete stijlbreuk en slorpt al onze (negatieve) aandacht op. It’s a no for us, Reese. Sorry!

Carey Mulligan

Na een reeks ingetogen, neutrale jurken tijdens awards season, verbaasde en verraste de ‘Promising Young Woman’-ster en de genomineerde voor beste actrice ons door op de rode loper te stappen in een opvallend gouden ensemble van Valentino met een enorme rok en bandeau-top. Lef heeft ze wel met die duizenden pailletten en daarvoor willen we haar uiteraard ook de nodige credits geven. Alleen lijken de verhoudingen niet echt te kloppen.

Vanessa Kirby

Het team dat deze rodeloperlook samenstelde, heeft vermoedelijk ondertussen een C4 gekregen. Begrijp ons niet verkeerd: Vanessa is een prachtige, getalenteerde actrice, maar deze combinatie doet een tikje pijn aan de ogen. De kleur van haar Gucci-jurk weet haar teint niet te doen stralen, en de zware en donkere make-up vormt een te groot contrast met de pastelroze outfit.

Meer mode: