https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion Olympisch schoonspringer gaat viraal met… leuke brei- en haakwerken

Olympisch schoonspringer gaat viraal met… leuke brei- en haakwerken

Hij maakte zelfs een Instagramaccount dat uitsluitend gewijd is aan al zijn kleurrijke creaties.

Olympische schoonspringer breien
© Getty

Breien en haken is weer helemaal hip! Mocht je daar nog niet van overtuigd zijn, dan doet een foto van op de Olympische Spelen in Tokio je het wel geloven. Een Britse schoonspringer werd er namelijk al breiend gespot in de tribune. Een bijzonder kiekje dat sindsdien vlotjes viraal gaat.

Topsport? Dat is hard werken, maar tegelijkertijd ook uren wachten terwijl je tegenstanders het beste van zichzelf geven en jij tandenbijtend je beurt afwacht. Die overvloed aan tijd weet schoonspringer Tom Daley te doden met breien en haken. Zowel tijdens de finale van de drie meter springplank bij de vrouwen als bij die van de mannen zat de 27-jarige atleet met wol en breinaalden in de aanslag in de tribune. Een opmerkelijk zicht, dat ook de horde sportfotografen aan de rand van het zwembad niet ontgaan is. Zelf zegt Tom er rustig van te worden en de atleet beschouwt zijn toch wel atypische hobby als zijn ultieme wapen.

Daley maakte zelfs een Instagramaccount dat uitsluitend gewijd is aan al zijn brei- en haakwerken. Zijn ruim 780.000 volgers weet hij te verwonderen met prachtige en vaak kleurrijke cardigans en truien, ja zelf voor honden, maar ook leuke decospullen zoals placemats én ieniemienie schoentjes voor baby’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zijn laatste creatie? Een gebreid zakje om de gouden medaille die hij behaalde op de tien meter schoonspringen in te bewaren. Kwestie dat er geen krasjes op zouden komen…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rijk wil de topsporter er heus niet mee worden. Hij beschouwt het eerder als een leuk tijdverdrijf. Veel van zijn creaties zijn dan ook voor vrienden en zijn eigen gezinnetje. Onlangs wist hij wel zo’n 6797 euro op te halen voor een gebreide trui die hij veilde ten voordele van een goed doel, The Brain Tumour Charity.

Lees ook: