Home FASHION & BEAUTY MUST SEE: het Antwerpse ModeMuseum opent een tentoonstelling over Martin Margiela

MUST SEE: het Antwerpse ModeMuseum opent een tentoonstelling over Martin Margiela

Alexia Silvagny
Ben jij een cultuurliefhebber? Dan moet je volgend jaar in het Antwerpse ModeMuseum zijn. Het MoMu opent namelijk een tentoonstelling die gebaseerd is op het werk van Martin Margiela voor Hermès. Wij gaan zeker eens een kijkje nemen!

Wanneer Martin Margiela benoemd werd tot artistiek directeur van Hermès was hij al tientallen jaren bekend in de modewereld. Hij was vooral bekend omdat hij materialen gerecycleerd en gerecupereerd heeft, iets wat toen nog niet werd gedaan in zijn branche. Dat hij gevraagd werd om voor Hermès te ontwerpen, was dus een gewaagde keuze.
 

Margiela heeft in totaal twaalf collecties voor Hermès ontworpen. Zijn designs stonden volledig in het teken van comfort en ze waren ook tijdloos. Verder heeft hij eerder sobere en monochrome kleuren gebruikt, terwijl het merk normaal eerder voor iets fellere kleuren koos.
 

Zelfs nu heeft zijn werk nog invloed op huidige designers. Tijdens Paris Fashion Week hebben we veel elementen van zijn stijl teruggezien op de catwalk. Hoog tijd dus om een aantal van zijn meesterwerken aan het grote publiek te tonen.
 

De tentoonstelling ‘Margiela. The Hermes Years’ zal vanaf 31 maart te zien zijn in het modemuseum van Antwerpen.

Lees ook: