Home FASHION & BEAUTY Beauty Zo kom je te weten of die matte lipstick je lippen zal...

Zo kom je te weten of die matte lipstick je lippen zal uitdrogen of niet

Matte lippen onmogelijk in de winter? Helemaal niet.

Niets beter dan bessenrode, matte lippen bij je favoriete herfstige outfit. Tenminste als die lipstick je lippen niet nog droger maakt dan ze al waren. Hoe weet je nu op voorhand of een lipstick je lippen zal uitdrogen of niet? Hou rekening met deze tips vooraleer je een nieuw favoriet herfstkleurtje in huis haalt.

Lipsticks met een matte finish bevatten doorgaans ontzettend veel kleurpigment, maar wel weinig oliën. Dat verklaart waarom ze vaak uren feilloos blijven zitten op je lippen. Het nadeel is dat ze dus niet bepaald voedend zijn voor je lippen en op de duur een trekkerig gevoel kunnen teweegbrengen. Na een uurtje dragen kunnen je lippen soms al erg droog aanvoelen en heb je misschien zelfs last van velletjes. En dat is helaas geen mooi zicht. Wil dat zeggen dat matte lippen onmogelijk zijn tijdens de wintermaanden? Helemaal niet.

Mat vs. satijn

Hoewel niet elke matte lipstick je lippen zal uitdrogen, kan je het ook veilig spelen en kiezen voor een lipstick met een satijnachtige finish. De satijnlook is vergelijkbaar met de matte look en bevat ook geen lichtreflecterende deeltjes, maar heeft wel een iets crèmigere textuur. De houdbaarheid is daarom misschien niet zo sterk als die van een ultramatte vloeibare lipstick, maar je werkt liever een keertje extra bij dan met kurkdroge lippen rond te lopen, toch?

Wees aandachtig

Vraag raad in de winkel of lees de omschrijving als je online bestelt. Kom je de woorden ‘crèmig‘ en ‘hydraterend‘ tegen, dan kan je er waarschijnlijk wel op vertrouwen dat de lipstick zo geformuleerd is dat hij je lippen niet zal uitdrogen. Althans niet na één keer dragen. Draag je dit soort lipstick dagelijks, ook in het koude weer, dan kan het zijn dat je lippen toch makkelijker droog zullen worden. Beperk dus ofwel je lipstickgebruik tot enkele keren per week of wissel af met een getinte lippenbalsem.

DIY

Heb je een matte lipstick liggen waarvan je weet dat hij je lippen wat uitdroogt, maar die je toch oh-zo-graag nog eens wil dragen? Dan geven we je met plezier dit trucje mee: breng eerst een laagje lippenbalsem aan – liefst eentje op basis van natuurlijke oliën of karitéboter – en breng daarover een laagje lipstick aan. Je krijgt nog steeds een mooie satijnachtige finish, hoeft niet in te boeten aan kleursterkte én je lippen blijven gevrijwaard van kloofjes en velletjes.

Onze favorieten

1 / 6
Creamy Matte Lip Color
Satin Lipstick ‘Dressed To Kill’
Modern Matte Powder Lipstick ‘Peep Show’
Satin Lipstick ‘Frosty’
Mattelast Liquid Lip
Melted Matte ‘Lady Balls’
Creamy Matte Lip Color
Creamy Matte Lip Color

€ 28 – Bobbi Brown, via De Bijenkorf.

Satin Lipstick ‘Dressed To Kill’
Satin Lipstick ‘Dressed To Kill’

€ 27 – NARS, via De Bijenkorf.

Modern Matte Powder Lipstick ‘Peep Show’
Modern Matte Powder Lipstick ‘Peep Show’

€ 31 – Shiseido, via De Bijenkorf.

Satin Lipstick ‘Frosty’
Satin Lipstick ‘Frosty’

€ 9,99 – Asos Design, via Asos.

Mattelast Liquid Lip
Mattelast Liquid Lip

€ 22,99 – Pixi, via Asos.

Melted Matte ‘Lady Balls’
Melted Matte ‘Lady Balls’

€ 26,99 – Too Faced, via Asos.

€ 22,99 – Stila, via Asos.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.