Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Yogendra Singh via Pexels

Beautyredactrice Elisabeth wist de make-uppro’s hun beste tips en weetjes te ontfutselen.

LIKE A PRO: deze make-upartiesten verklappen hun tips & tricks

Als het om make-up gaat, zijn het vaak de kleine trucjes die het grote verschil maken. Beautyredactrice Elisabeth wist de make-uppro’s hun beste tips en weetjes te ontfutselen. Ook zo benieuwd naar dé tips van enkele make-upartiesten? Lees dan vooral snel verder!

De vlam erin


Soms werken make-uppotloden gewoon niet goed mee. Ze worden te koud bewaard of niet genoeg gebruikt waardoor je er geen mooie homogene lijn meer mee kan trekken. Flairvisagiste Nina houdt in dat geval enkele seconden een aansteker onder het puntje van het potlood. Zo wordt het niet alleen smeuïg, het vlammetje doodt meteen ook eventuele bacteriën. Wacht wel even tot het potlood is afgekoeld voor je het gebruikt.

Dubbele lijn


Een mooi eyelinerlijntje getrokken krijgen is op zich al een heel karwei, maar ook dan is de klus nog niet volledig geklaard. Make-upartiesten tekenen namelijk niet alleen een lijntje boven de wimperrand, ze kleuren ook de wimperrand zelf – de ruimte tussen de wimpertjes – in met kohlpotlood. Dat geeft een veel netter resultaat en een intensere blik, waardoor je eyeliner nog beter tot zijn recht komt.

First things first


Mario Dedivanovic, de make-up artist van Kim Kardashian, staat niet meteen bekend voor zijn nonchalante stijl en natuurlijke make-uplooks. Walletjes wegwerken kan hij echter als geen ander. Zijn geheim? Hij brengt eerst een concealer aan onder de ogen, en pas daarna de foundation.

Glow time


Glanspoeder of highlighter gebruik je uiteraard op je jukbeenderen, neusbrug en het cupidoboogje van je lippen. Maar als visagisten een ultranatuurlijke look beogen, stippen ze ook subtiel de zones aan waar je van nature zou gaan glanzen: naast je neusvleugels, in het midden van je voorhoofd en op je kin. Tip: het mooiste effect krijg je met een vloeibare crème-highlighter of eentje met crèmetextuur. Poeder-highlighters geven al gauw een maskereffect en benadrukken grote poriën en onregelmatigheden in je teint.

Opgeklopt


Lipstick aanbrengen met de stift zelf of met een penseel geeft al snel een te opgemaakt, onnatuurlijk effect. Om de lippen op de meest natuurlijke manier te kleuren, gebruiken visagisten hun vingers. Ze wrijven over de lipstick en deppen de kleur op de lippen. Ze gebruiken bovendien geen lippotlood maar laten de kleur naar de contouren toe zachtjes vervagen.

Brush crush


Waarom zou je veertig euro uitgeven aan een eyelinerpenseel, als je er ook eentje voor twee euro kan scoren? Make-upartiesten weten waarom. Er zit heel wat verschil in de manier waarop het product zich aan de haartjes hecht, de buigzaamheid en de duurzaamheid van verschillende penselen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook betaalbare merken die de selectie van de professionals halen, zoals de penselen van Zoëva, Real Techniques en Morphe.

Om zeep


Een goede wenkbrauwgel hoeft echt niet duur te zijn. Flairvisagist Paul zweert bij een oud (schoongemaakt) mascaraborsteltje, een ordinair stukje zeep en een beetje water. Werkwijze: borsteltje natmaken, over het stuk zeep halen en er je wenkbrauwen mee in model kammen.

Open met je ogen


Het voelt misschien een beetje onnatuurlijk aan, maar bij een glamoureuze avondlook met het accent op je ogen, maak je deze volgens Flair visagiste Evelien beter als eerste op. Het is immers onvermijdelijk dat fijne kleurpartikeltjes van je oogschaduw ook onder je ogen terechtkomen. Probeer je die weg te halen met bijvoorbeeld een wattenstaafje, dan blijft er vaak een schaduw achter die kringen accentueert. Wat wel werkt, is de ruimte onder je ogen demaquilleren, zodat alle kleur verdwijnt.

Op een rij


Visagisten lepelen hun lipsticks leeg in doorzichtige pillendoosjes en rangschikken deze per kleurgroep. Zo hebben ze een goed overzicht van alle kleuren en verliezen ze geen tijd met het openen en sluiten van lipsticks. Het is natuurlijk geen oplossing voor wie veel waarde hecht aan de verpakking, maar praktische geesten zijn er wel mee gediend.

In de koffer


Er zijn drie producten die bijna elke make-up artist in de koffer heeft. De geconcentreerde melk-crème van Embryolisse is een goeie verzorgende basis voor nagenoeg elk huidtype. Het micellaire water Sensibio H2O van Bioderma is een ultrazachte reiniger, ideaal voor modellen die zich meermaals per dag moeten demaquilleren. De Eight Hour Cream van Elizabeth Arden is een echt manusje-van-alles en werkt bij droge lippen, droge vlekjes of als highlighter.

Mix ’n Match


Flairvisagist Paul speelt graag met verschillende oogschaduwtexturen in één look. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld een smeuïge crème-oogschaduw met parelmoerdeeltjes op het volledige bewegende ooglid, terwijl hij de arcadeboog en de buitenste ooghoeken afwerkt met een tint uit hetzelfde kleurenpalet maar met een matte poedertextuur. Die mix van texturen maakt je look minder vlak, waardoor je meteen een modern resultaat krijgt.

Bronstijd


Om een natuurlijk sunkissed effect te creëren, gebruiken visagisten niet alleen zonnepoeder op de meest voor de hand liggende zones (de E-vorm die van het voorhoofd over de slapen via de ruimte onder de jukbeenderen naar de kaaklijn gaat). Ze gaan ook zachtjes met de kwast langs de arcadeboog en neusbrug.

Oeps, foutje


Zit je eyeliner niet helemaal top, maakte je vlekjes met je mascara? Gebruik dan geen droog wattenstaafje om het foutje te corrigeren, maar dip het eerst in een beetje foundation of concealer. Terwijl je het foutje weghaalt én tegelijk camoufleert, voorkom je ook vlekken in de foundation.

Big in Japan


Een tip van celeb-visagiste Lisa Eldridge: ‘Ga jij – of iemand die je kent – binnenkort (hopelijk) naar Japan? Sla dan een ruime voorraad valse wimpers in bij de drogist. De keuze is er veel groter dan in Europa omdat er enorm veel vraag naar is. Van ultranatuurlijk tot vol en glamoureus, je vindt ze er allemaal voor een prikje.’

Primetime


Visagisten zijn spaarzaam met primer. Als ze er al eentje gebruiken, doen ze dat alleen daar waar het echt nodig is – meestal op en rond de neus, op het voorhoofd en de kin. Ook foundation wordt in die vlindervorm aangebracht, op de zones die er het meest om vragen: op en rond de neus, richting voorhoofd en kin. Naar de contouren van het gezicht toe wordt het laagje steeds dunner en transparanter.

Blozen in kleur


Niet helemaal zeker welke blush bij jouw huidtint past? Flairvisagist Paul heeft daar een trucje voor. Hij combineert twee tinten – koud roze en warme peach – tot een kleur die iedereen staat. Nog een trucje dat alleen werkt met een crèmeblush: als je eerst blush aanbrengt en dan pas je foundation, lijkt het alsof je van nature bloost.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '