Home FASHION & BEAUTY Fashion LOVE: Vans knoopt mee de strijd aan tegen borstkanker met deze kunstzinnige...

LOVE: Vans knoopt mee de strijd aan tegen borstkanker met deze kunstzinnige collectie

Een prachtig statement!

© Vans

Een roze lintje spelden we tijdens Breast Cancer Awareness Month al standaard op onze trui. Maar dankzij Vans kan je nu ook de rest van je outfit komende maand voor zich laten spreken. Jawel, het populaire sneakermerk lanceert een collectie waarbij ze met kunstzinnige prints iedereen wil sensibiliseren om regelmatig je borsten te laten controleren.

Zowel de comfortabele Slip-On als de Era-sneaker werden voor Pink October flink onder handen genomen. Deze keer spotten we namelijk geen klassiek dambordpatroon, maar wel tepels en borsten in alle vormen, kleuren en maten. Borstkanker kan namelijk iedereen treffen, ongeacht je huidskleur of status. De collectie is bovendien niet alleen bedoeld om jonge mensen bewust te maken van het belang van een controle en vroegtijdige opsporing van borstkanker, maar ook om de kracht te tonen van mensen die getroffen zijn door de ziekte. Op een van de sneakers prijkt dan ook de veelzeggende slogan ‘You’ve Got This’ waarbij je in de letter O telkens een tepel kan spotten.

Naast sneakers zal je ook T-shirts, truien en accessoires kunnen shoppen met een van de vier kunstzinnige prints erop. Een print toont zelfs hoe je zelf je borsten thuis eenvoudig kan controleren. Wat deze bijzondere collectie misschien nog net dat tikkeltje mooier maakt? Ten minste $ 200.000 (meer dan € 180.000) van de verkoop zal naar CoppaFeel gaan. Dat is een Britse liefdadigheidsinstelling die de late detectie van borstkanker wil uitroeien door iedereen – meisjes, jongens en niet-binaire personen – te informeren over de risico’s van de ziekte.

Als je nu al enthousiast die bankkaart bovenhaalt, moet je wel nog even geduld uitoefenen. De collectie zal pas vanaf morgen online te koop zijn via de website van Vans. De prijzen vallen trouwens goed mee: van 40 euro voor een T-shirt tot 95 euro voor een kunstzinnige sneaker.

Meer mode: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.