Home FASHION & BEAUTY Beauty Kunstenares laat haar striemen letterlijk schitteren

Kunstenares laat haar striemen letterlijk schitteren

Ze doorbreekt het taboe.

Instagram @sarashakeel

Heel wat vrouwen hebben last van striemen en doen er alles aan om ze te verbergen. De Pakistaanse kunstenares Sara Shakeel toont ons letterlijk met glitters hoe schitterend die lijntjes eigenlijk zijn.

In plaats van striemen weg te fotoshoppen op Instagram doet Sara net het omgekeerde. Ze maakt er kunstwerkjes van waarbij ze de striemen extra benadrukt met glitters. Het resultaat is prachtig en de boodschap erachter is nóg mooier. Sara wil dat vrouwen zich niet meer schamen omdat ze cellulitis op hun buik of benen hebben. ‘Ik heb me nog nooit zo krachtig en vrij gevoeld’, zegt ze op Instagram als reactie op haar werk. ‘Ik ben ongelooflijk trots op mijn striemen’. 

Taboe doorbreken

Sara kwam op het idee toen een vriendin vroeg om haar striemen en cellulitis weg te werken op een foto. ‘Dat maakte me enorm verdrietig, want ik heb zelf ook geen perfect gladde huid‘, aldus Sara. Met haar werk wil ze het taboe rond striemen doorbreken en tonen dat het volledig normaal is om putjes in je billen te hebben of strepen op je kont. Ze hoopt dat vrouwen op die manier hun lichaam accepteren zoals het is, en er opnieuw van leren te houden.

Zwangerschap

Ze slaagt in haar opzet, want vrouwen van over de hele wereld sturen haar foto’s van hun rimpels of littekens en vragen Sara om er iets moois van te maken. ‘Dat doet me zoveel deugd‘, vertelt Sara. Eén vrouw vertelt dat ze zich vroeger schaamde over haar zwangerschapstriemen, maar dat ze nu beseft dat die lijnen een heel mooi bewijs zijn het prachtige kindje dat ze op de wereld zette.

Bodyshaming

Sara is niet de eerste die met kunst bodyshaming tracht tegen te gaan. We schreven hier eerder al over Cinta Tort Catró, beter bekend als de artieste Zinteta, die ook wil veranderen hoe de samenleving kijkt naar schoonheid en die met haar kunst onze zogezegde gebreken wil normaliseren.

Lees ook: